Η παρούσα αξιολόγηση, που έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο «έχει διαρκέσει πολύ» και «είναι προς το κοινό συμφέρον, τόσο το δικό μας όσο και της Ελλάδας να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό» είπε ο Γ.Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup. Πρόσθεσε ότι περιμένει να ακούσει στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, την αναφορά της τρόικας, αλλά και τις θέσεις του Γ.Στουρναρα, που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να βρεθεί σε κλοιό ισχυρών πιέσεων.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ντάισελμπλουμ είχε επιρρίψει ευθέως τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην Ελλάδα, θέση που δεν φαίνεται να έχει αλλάξει όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες. Οι τελευταίοι προς ισχυροποίηση της άποψή τους παραπέμπουν και στην σημερινή αναφορά του Ντάισελμπλουμ -με μία δόση ειρωνείας όπως λένε- ότι «θα ακούσω και από τον Έλληνα υπουργό σε ποια σημεία μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο».

Ειδικότερα, ο Ντάισελμπλουμ είπε «θα ακούσω ποια είναι τα εκκρεμή ζητήματα και ποια πρόοδο μπορούμε να σημειώσουμε. Θα ακούσω επίσης από τον Έλληνα υπουργό σε ποια σημεία μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο».

Σόιμπλε: η Ελλάδα έχει ακόμη να κάνει πολλά

Την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, αλλά και την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες, επισήμανε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«H Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά έχει ακόμα να κάνει πολλά», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα συνεχίσει σε αυτό τον επιτυχημένο δρόμο.

Ο Γερμανός υπουργός σχολίασε, επίσης, ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας «δείχνουν καλά», αλλά τόνισε ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«Αυτό είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση το γνωρίζει», προσέθεσε.

Ερωτηθείς πότε θα εγκριθεί η επόμενη δόση του δανείου για την Ελλάδα, ο Β. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι πρέπει να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook