Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Δέσποινας Συγγελάκη, των κοινωνικών λειτουργών όλων των υπηρεσιών και δομών του Δήμου Ηρακλείου καθώς και του νεοπροσληφθέντος προσωπικού του Ξενώνα Φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων για την έναρξη λειτουργίας του Ξενώνα, η διαδικασία παραπομπής των ωφελούμενων γυναικών και οι προϋποθέσεις εισαγωγής.

Σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη σημείωσε : « Είναι μεγάλο βήμα για το Δήμο Ηρακλείου η λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά βίας. Δυστυχώς η διογκούμενη οικονομική κρίση έχει προκαλέσει εκτός των άλλων επιδείνωση της βίας και πλέον είναι καθημερινά τα περιστατικά γυναικών που αναζητούν βοήθεια.

Ο Δήμος Ηρακλείου δείχνοντας σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημότες του ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος θέλοντας να συμβάλει αφενός στην προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας και αφετέρου στην εξασφάλιση κάθε απαραίτητης κοινωνικής δομής για την εξυπηρέτηση των δημοτών του»

Η λειτουργία του Δημοτικού Ξενώνα Φιλοξενίας, γυναικών θυμάτων της βίας και των παιδιών τους πρόκειται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το έργο στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους, στη δημιουργία ασφαλών χώρων και υποδομών για την υποστήριξή τους, καθώς επίσης στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα βίας και καταπολέμησής της.

Ο Ξενώνας θα λειτουργεί σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και με το απαραίτητο προσωπικό που έχει προσληφθεί, το οποίο έχει επιμορφωθεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Για τη δημιουργία και τη λειτουργία του, ο Δήμος Ηρακλείου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 700.000 € από το ΕΣΠΑ.

Ο Ξενώνας θα λειτουργήσει σε ειδικό χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και διαμορφώθηκε κατάλληλα από το Δήμο Ηρακλείου για τον σκοπό αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook