Την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 στις 13:00 στο Τεχνόπολις, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Κρητική παραγωγή και τουρισμός – Ευκαιρία διαφοροποίησης και αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος», με σκοπό τη σύνδεση των παραγωγών Κρητικών προϊόντων με τους ξενοδόχους του δήμου Μαλεβιζίου, και στόχο την πιθανή συνεργασία τους.

Τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα που παράγονται στο Μαλεβίζι αποτελούν σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο και στους στόχους της δημοτικής αρχής, είναι η ανάδειξή τους με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος και της αγροτικής παραγωγής με τη μορφή συμφωνιών συνεργασίας, μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο ως προς την διαφοροποίηση της τουριστικής ταυτότητας του τόπου, όσο και ως προς στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της ενδοχώρας.

Η ανάδειξη άλλωστε των παραδοσιακών προϊόντων και η ενσωμάτωσή τους στον τουριστικό σχεδιασμό, μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους πρώτους λόγους επιλογής προορισμού, από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Με την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων, είναι δυνατή η συνεργασία των δυο πλευρών με αμοιβαία οφέλη και για αυτό η δημοτική αρχή προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στην Ημερίδα, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μπορούν να επικοινωνούν για λεπτομέρειες και πληροφορίες με την Εύη Αποστολάκη 2810822236, 6947025662 e-mail [email protected] ή με τον Θέμη Κληρονόμο 6942668485 e-mail [email protected]