Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα για μια δημοκρατική και πολιτικά πλουραλιστική Ουκρανία, για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για ενίσχυση της πορείας σύνδεσης της με την Ευρώπη, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις τελευταίες εξελίξεις. Εξελίξεις που δείχνουν ότι στην Ευρώπη επανεμφανίζονται οι λογικές των εθνικιστικών διενέξεων, των ψυχροπολεμικών στρατιωτικών παρεμβάσεων, των αποσχιστικών και αυτονομιστικών αντιλήψεων, των εθνοτικών εντάσεων.

Τα προβλήματα στην Ευρώπη του σήμερα δεν μπορούν να επιλύονται με απειλές επι της εδαφικής ακεραιότητας ανεξάρτητων,κυρίαρχων και ελεύθερων κρατών, με βίαιες προσαρτήσεις και αλλαγές συνόρων, η αναγκαιότητα για σταθερή δημοκρατική αλλαγή απέναντι σε απολυταρχικά και διεφθαρμένα καθεστώτα, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε διαμάχη με νοσταλγούς εθνικιστικών και αυτονομιστικών κινημάτων, με νοσταλγούς των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Η δημοκρατική διέξοδος αποτελεί την μόνη λύση και αυτή πρέπει να είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές, μέσα από την ενδυνάμωση ενός ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων για το μέλλον της Ουκρανίας.

Το μέλλον του Ουκρανικού λαού, των άλλων χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, της Ρωσίας, βρίσκεται στην Ευρώπη, στην αμοιβαία ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία. Η Ε.Ε. έχει την ιστορική ευθύνη να ενισχύσει τις προσπάθειες της, να υποστηρίξει περισσότερο αυτήν την στρατηγική, μέσα από μια αναβαθμισμένη διαδικασία με τις χώρες της περιοχής, προωθώντας έναν αμοιβαίο διάλογο με την Ρωσία, στα πλαίσια της ανανεωμένης εταιρικής τους σχέσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook