Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, πραγματοποιήθηκαν πλούσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο το εορταστικό πρόγραμμα του Τριωδίου στο Δήμο Φαιστού.

Επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων ήταν η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Τυμπάκι την Κυριακή το μεσημέρι. Εκεί, ο πολιτιστικός σύλλογος Τυμπακίου σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού και συγκεκριμένα τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κκ. Μανιαδάκη και Φασομυτάκη που είχαν την επίβλεψη, είχαν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις σε μια παρέλαση όπου συμμετείχαν άρματα και καρναβαλικές ομάδες από όλο το Δήμο Φαιστού.

Την παράσταση έκλεψε η ομάδα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Σίβα, οι οποίοι αναβίωσαν ένα ξεχασμένο έθιμο κατασκευάζοντας την παραδοσιακή μάσκα από αθανάτους. Ο καιρός ήταν σύμμαχος καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, κάτι που επέτρεψε στον κόσμο να συμμετέχει και να ξεφαντώσει.

Τη σκυτάλη το απόγευμα της ίδιας μέρας πήρε η Πόμπια, όπου συνεχίστηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, με τη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση όπου το κέφι και τη διασκέδαση κυριάρχησαν. Το παλαιότερο καρναβάλι της Μεσαράς συμπλήρωσε αισίως 36 χρόνια ζωής, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής για μια ακόμη φορά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας, της Περιφέρειας Κρήτης και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού. Να σημειωθεί ότι και φέτος η συμμετοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερη μεγάλη, ενώ έπειτα και από τη λήξη της παρέλασης αρκετοί ήταν εκείνοι που συνέχιζαν να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο παραδοσιακό γλέντι με το γαϊτανάκι που στήθηκε στην πλατεία του χωριού.

\"\"

Τέλος, την Καθαρή Δευτέρα από το πρωί, είχαν προγραμματιστεί, από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής πλούσιες σαρακοστιανές εκδηλώσεις με νηστίσιμα εδέσματα σε πολλά Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαιστού, όπως το Σίβα, το Καμηλάρι, τον Αφρατιά, τους Βώρους, το Ζαρό, την Πόμπια και το Αντισκάρι που αναβιώνει κάθε χρόνο τον παραδοσιακό Κρητικό γάμο. Να σημειωθεί ότι ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς η δυνατή βροχή, δεν επέτρεψε στους κατοίκους των περιοχών να βγουν στην εξοχή και να, πετάξουν τον χαρταετό τους, όπως προτάσσει το έθιμο.

\"\"

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο στο Δήμο Φαιστού παραβρέθηκαν η Δήμαρχος κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, οι Βουλευτές Ηρακλείου κκ. Μανόλης Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης, καθώς και ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Ματαλλιωτάκης Γιώργος. Επίσης, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

\"\"

Η Δήμαρχος Φαιστού δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους προέδρους κ. Χαλκιαδάκη Δημήτρη και Φουστανάκη Γιώργο, καθώς και στα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων που εργάστηκαν για την επιτυχή τέλεση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, οι οποίες και φέτος είχαν την αιγίδα του Δήμου Φαιστού Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους φορείς που εργάστηκαν εθελοντικά και βοήθησαν κατά την προετοιμασία, ιδιαίτερα τους πολιτιστικούς συλλόγους, τον Ε.Ε.Σ για την επίβλεψη των εκδηλώσεων, την Αστυνομία, και όσους ακόμα συνέβαλαν στη διεξαγωγή των τόσο επιτυχημένων εκδηλώσεων. Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή με υγεία».

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook