Σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά και να προμηθευτούν προϊόντα που με δυσκολία βρίσκουν στα ράφια της ελληνικής αγοράς, το 36% των Ελλήνων κάνει τις αγορές του μέσω Διαδικτύου. Ομως, όπως αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα, όταν επιλέγουν ελληνικά e-shop καταλήγουν να αγοράζουν τα προϊόντα που επιθυμούν... ακριβότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα της PayPal που παρουσιάζει «Το Εθνος» στις ΗΠΑ μπορούν να βρουν ηλεκτρονικά προϊόντα φτηνότερα έως και 37% σε σχέση με τα ελληνικά online καταστήματα, παιχνίδια έως και 52% φτηνότερα, καλλυντικά 30% φτηνότερα και ρούχα ακόμα και στη μισή τιμή.

Φθηνότερα, όμως, αγοράζουν και από e-shop της Γερμανίας. Στη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ τα games και τα παιχνίδια είναι 40% φτηνότερα σε σχέση με τα ελληνικά καταστήματα, τα ρούχα έως και 25% φτηνότερα, ενώ τα ηλεκτρονικά προϊόντα και τα καλλυντικά πωλούνται σε τιμές από 17% έως 31% χαμηλότερες σε σχέση με τις ελληνικές.

Μισοτιμής βρίσκουν τα ρούχα στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αγοράζουν καλλυντικά με έκπτωση 24%, παιχνίδια φθηνότερα κατά 35% και ηλεκτρονικά προϊόντα με έκπτωση 24%.

Φθηνή αγορά αποδεικνύεται και η Κίνα όπου μπορεί να βρει κανείς παιχνίδια σε κατά 78% χαμηλότερη τιμή και ρούχα φθηνότερα κατά 44%.

Από πού ψωνίζουν οι Ελληνες

Οπως προκύπτει από την έρευνα της ίδιας εταιρείας οι Ελληνες ψωνίζουν κυρίως από τις εξής χώρες:

Ρωσία,
Κίνα,
Γερμανία
Μεγάλη Βρετανία

iefimerida.gr