Ο αναπάντεχος χειμώνας έθεσε σε συναγερμό τους δήμους αλλά και τις οργανώσεις που έχουν ως μέλημά τους την προστασία των αστέγων.
Το ατυχές περιστατικό με τον μεσήλικα άστεγο που βρέθηκε νεκρός σε πλατεία του Ηρακλείου, στην Κρήτη – φέρεται να πέθανε από υποθερμία καθώς η κακή κατάσταση της υγείας του και η πείνα είχαν εξασθενήσει τον οργανισμό του- θορύβησε τις αρχές σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Η παρατεταμένη άνοιξη που είχε προηγηθεί, με την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, είχε «χαλαρώσει» τις αντιστάσεις και την ετοιμότητα.
Από το μεσημέρι της Δευτέρας και όλη τη νύχτα μέχρι τα ξημερώματα σήμερα, στην Αθήνα υπάλληλοι των δήμων και εθελοντές βρίσκονταν στους δρόμους για να εντοπίσουν άστεγους που δεν είχαν τα κατάλληλα εφόδια για να αντιμετωπίσουν την κρύα νύχτα ή για να τους ενημερώσουν για τους ξενώνες που άνοιξαν εκτάκτως.
«Είμαστε συνεχώς στο δρόμο. Όποιον εντοπίζουμε ή μας υποδεικνύουν οι πολίτες, του προσφέρουμε κουβέρτες, φαγητό και τον ενημερώνουμε για το ξενοδοχείο που έχουμε παραχωρήσει και στο οποίο μπορούν να βρουν καταφύγιο αυτές τις νύχτες», λέει στο newpost ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων Νικόλαος Κόκκινος.
Ο κ. Κόκκινος ενημερώνει ότι υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και ότι για την ενημέρωση του δήμου λειτουργεί ο τετραψήφιος αριθμός 1599 στον οποίο μπορεί να καλέσει όποιος έχει ανάγκη στέγης ή όποιος εντοπίσει έναν άστεγο.
newpost.gr/Ντίνα Καραμάνου