Σύσσωμοι οι θεσμικοί φορείς των Χανίων, συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπου και έλαβαν την απόφαση να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του Αερολιμένα \”Ι. Δασκαλογιάννης\”, ενώ εξέδωσαν ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στους συναρμόδιους υπουργούς Υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδη ζητώντας  να \”ματαιώσουν τα επόμενα στάδια της διαδικασίας\”

Στη συνάντηση στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων καθώς και βουλευτές του νομού και φορείς, τονίστηκε ότι θα πρέπει να λάβει ιδιαίτερης προσοχής το γεγονός ότι στο Αεροδρόμιο των Χανίων εκτελούνται αυτή τη στιγμή έργα του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, και από πολλές πλευρές διατυπώνονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο μετά από μια ενδεχόμενη αποκρατικοποίηση να ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιστροφή των χρημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις, όμως προκύπτει σαφώς ένα σημείο στο οποίο υπάρχει συμφωνία: Στην παρούσα φάση, και με τον τρόπο που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ η αποκρατικοποίηση είναι λάθος.

Όπως επισημαίνεται από την Αντιπεριφέρεια, ορισμένοι εκ των συμμετασχόντων στη συζήτηση ήταν αντίθετοι επί της αρχής στην ιδέα της αποκρατικοποίησης. Και αυτοί όμως που είναι επί της αρχής θετικοί στην ιδέα της αποκρατικοποίησης, θεωρούν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται σήμερα είναι λάθος, καθώς δημιουργεί δυο διαφορετικά καθεστώτα για τα αεροδρόμια στην Κρήτη, γεγονός που από μόνο του δημιουργεί ενδο-περιφερειακές ανισότητες και στρεβλώσεις.

Ψήφισμα για ματαίωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης

Σε κοινή επιστολή που συνυπογράφουν όσοι ήταν παρόντες αλλά και μη στη συνάντηση, αναφέρεται:

\”Με αυτά τα δεδομένα, σύσσωμοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση ζητάμε από τους συναρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών κ.Γ.Στουρνάρα και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Μ.Χρυσοχοϊδη να ματαιώσουν τα επόμενα στάδια της διαδικασίας\”.

Χανιά 14/3/2014

Οι Υπογράφοντες

1.Βουλγαράκης Απόστολος
2.Μαρκογιαννάκης Χρήστος
3.Βολουδάκης Μανούσος
4.Σταθάκης Γεώργιος
5.Σκουλάκης Μανόλης
6.Μαλανδράκης Ιωάννης
7. Πολάκης Παύλος
8.Δασκαλάκης Ιωάννης
9.Μαργαρώνης Ιωάννης
10.Στρογγυλός Ιωάννης
11. Βλαμάκη Ελένη
12.Γιαννούλης Μανόλης
13.Καλογερής Νικόλαος
14. Κουρουπάκης Αναστάσιος
15.Μιχελογιάννης Δημήτριος
16. Λεβάκη Όλγα
17.Κυριακάκης Μιχαήλ
18.Τσουπάκης Μιχαήλ
19.Καραπατάκης Ηλίας
20.Μυλωνάκης Χρήστος
21.Παπαβασιλείου Μιχαήλ
22.Χατζηδάκης Μανούσος
23.Βλαστός Εμμανουήλ
24.Βλαστός Εμμανουήλ
25.Ζερβός Ιωάννης
26.Πιτσιγαυδάκης Χαράλαμπος
27.Αρμουτάκης Εμμανουήλ
28.Βολικάκης Εμμανουήλ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook