Σε συμφωνία έως την Κυριακή με την τρόικα «ποντάρει» η κυβέρνηση για να φέρει προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο. Ένα από τα βασικότερα ανοιχτά μέτωπα με τους δανειστές, εκείνο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά τη μαραθώνια συνάντηση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, της τρόικας, του ΤΧΣ και της ΤτΕ. 

Ακόμα, πάντως, υπάρχουν ανοικτά πολλά «μέτωπα» και από σήμερα το πρωί θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις υπουργών της κυβέρνησης με την τρόικα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό:

- στις 11:00 θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης (διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο).

- Στις 11:30, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης (ομαδικές απολύσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, πρόσθετες απαιτήσεις τρόικας για κατάργηση τριετιών, lock out, κ.λπ.).

- Στις 14:00, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης (το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία).

- Στις 15:00, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ). 

Συνάντηση με την τρόικα, αναμένεται να έχει σήμερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς, ωστόσο, να έχει καθοριστεί η ώρα.

newsbeast.gr