Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, τουλάχιστον 27 άνθρωποι δολοφονήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό, σε μια από τις χειρότερες μαζικές σφαγές που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή.

Το αποτρόπαιο περιστατικό εκτιλύχθηκε όταν περίπου 200 επιδρομείς επιτέθηκαν στη μικρή συνοριακή πόλη Καζέιρο Λα Μπόμπα, που βρίσκεται περίπου 440 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την αστυνομία, που προσπαθεί να εξακριβώσει τον ακριβή χρόνο της επίθεσης, ενώ ερευνά και για τις σορούς και άλλων θυμάτων.

«Αυτή είναι η χειρότερη μαζική σφαγή που έχουμε ζήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντόναλντ Γκονζάλες στο πρακτορείο Ρόιτερ, ενώ ανέφερε ότι ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι δολοφονίες μπορεί να συνδέονται με το θανάσιμο πυροβολισμό το Σάββατο, του Χαρόλντο Βαλντεμάρ Λεόν, 56 ετών και αδελφού του θεωρούμενου ως μεγαλεμπόρου κοκκαίνης Χουάν Χοσέ Λεόν, σε μια αγροτική περιοχή της βόρειας Γουατεμάλα.

Ο Χουάν Χοσέ Λεόν καταζητείτο από το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, αλλά δολοφονήθηκε το 2008

Η αστυνομία συνδέει τη δολοφονία του Χοσέ Λεόν με το πανίσχυρο καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικό Λας Ζέτας. Ειναι δε γνωστό πως η συνοριογραμμή της στο βορρά συνιστά τα περάσματα των φορτίων με τα ναρκωτικά που προέρχονται από το νότο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ