Κρήτη, Νάξος, Αμοργός, Κάρπαθος, Σάμος, Ρόδος, Τήλος, Σκιάθος, Σκόπελος και Σαντορίνη. Πρόκειται για τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για τους Σουηδούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας Expressen.

«Η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se», αναφέρει το δημοσίευμα στο εισαγωγικό του σημείωμα, το οποίο στη συνέχεια παρουσιάζει 10 ελληνικά νησιά κατά σειρά προτίμησης όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία του kalimera.se.

‘Όπως σημειώνεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, στο δημοσίευμα προβάλλονται εν συντομία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως η Κρήτη αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, ενώ η Νάξος διαθέτει υπέροχες παραλίες, μερικές εξ αυτών είναι ιδανικές για γουίντ σέρφινγκ, καθώς και όμορφα/ γραφικά χωριά. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στα γυρίσματα της ταινίας «The Big Blue» που πραγματοποιήθηκαν στην Αμοργό, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται η ομορφιά της φύσης στην Κάρπαθο και τα ιστορικά αξιοθέατα της Σάμου.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η Ρόδος, το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, με έντονη νυχτερινή διασκέδαση και πολιτιστική κληρονομιά. Έπειτα προβάλλεται η Σκιάθος, ως «εκπρόσωπος» των Βορείων Σποράδων, ενώ ακολουθεί η Σκόπελος, νησί στο οποίο γυρίστηκε και η κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia», αναδεικνύοντας τόσο το πράσινο της φύσης όσο και το γαλάζιο της θάλασσας του νησιού. Η λίστα ολοκληρώνεται με τη Σαντορίνη και τη γνωστή έκρηξη του ηφαιστείου, που έγινε πριν από 3.500 χρόνια.

Το άρθρο πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κάθε νησί που έχει προαναφερθεί.

newsbeast.gr από kalimera.se