Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης, καθώς δεν πρόκειται να \”αντέξουν\” την επανάληψη καταστάσεων ανάλογων με εκείνες που είχαν συμβεί στο παρελθόν στην διάρκεια πολυήμερων απεργιών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Μάλιστα προειδοποιούν πως εαν αύριο η ΠΝΟ αποφασίσει συνέχιση της απεργίας, τότε άμεσα θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Η απεργία που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και κρατά δεμένα τα πλοία, μπορεί να έχει ισχύ μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης, αλλά η αρχική απόφαση της ΠΝΟ έκανε λόγο για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Με δεδομένο το ότι οι καλλιέργειες πρώιμων κηπευτικών σε ολόκληρη την Κρήτη και ειδικά σε Ιεράπετρα, Κουντούρα, Ελαφονήσι, Πλάτανο, είναι στο στάδιο της πλήρους παραγωγής, οι αγρότες ζούν με την αγωνία της καταστροφής των κόπων τους για άλλη μια χρονιά.
Το πρωί εκπρόσωποι των παραγωγών απο τα Χανιά συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη και του μετέφεραν την αγωνία τους.
Όπως είπαν, η συγκεκριμένη περίοδος είναι η πλέον βασική, καθώς με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν στις εξαγωγές κηπευτικών λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και της υποτίμησης του νομίσματος της ανταγωνίστριας Τουρκίας, η μόνη ελπίδα που έχει απομείνει είναι η αγορά της Αθήνας.
\”Εμείς δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους απεργούς ναυτικούς\” επεσήμαναν, αλλά \”δεν είναι δυνατόν οι διεκδικήσεις μιας ομάδας να οδηγούν σε καταστροφή μιαν άλλη ομάδα\” συμπλήρωσαν.
Μάλιστα οι αγρότες των Χανίων, προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που συνεχιστεί για άλλο ένα 48ωρο η απεργία της ΠΝΟ, άμεσα – το πρωί της Τετάρτης – οι αγρότες θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό του Αεροδρομίου Χανίων.
Επίσης και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, ζητά να ληφθεί η απόφαση για δρομολόγηση πλοίου \”ασφαλείας\” για την μεταφορά των ευπαθών κηπευτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ήδη η Περιφέρεια Κρήτης, με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη να έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο σε άμεση επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και σε συννενόηση με τους Αντιπεριφερειάρχες.
Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook