Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, έξι περιπτώσεις κλοπής με τη μέθοδο της μαγγανείας και μία απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα Ιούνιος του 2012 έως και την Πέμπτη, σε χωριά του βορείου Έβρου.

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη το μεσημέρι, δύο ημεδαπές, ηλικίας 60 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 61χρονο ημεδαπό, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράστες, χθες το πρωί, μετέβησαν στο σπίτι 64χρονης, στην Πάλλη Έβρου, όπου με την μέθοδο της μαγγανείας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από αυτή.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν άμεσα οι δύο δράστιδες, στην Πάλλη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δικαίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Ακολούθως, από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαπές, μαζί με τον 61χρονο, είναι οι δράστες της παραπάνω απόπειρας κλοπής, καθώς και ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2012 έως και 18-3-2014, μετέβησαν σε διάφορα χωριά του βορείου Έβρου, όπου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφαίρεσαν από 6 κατοίκους, συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.765 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

Στην κατοχή των δράστιδων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κινητό τηλέφωνο και πλήθος αντικειμένων (θρησκευτικές εικόνες, σταυροί, χάντρες, κουμπιά, μενταγιόν, φασόλια κ.α.), τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους παθόντες ότι έχουν πέσει θύματα μαγείας.

Σημειώνεται ότι η 60χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

thrakitoday.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook