Σε μία σύλληψη και 21 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Πάτρας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης. 

Ειδικότερα, τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά την διάρκεια υπαίθριας μουσικής εκδήλωσης, που οργάνωσαν ομάδες αντιεξουσιαστών στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση της Αστυνομίας που είχε γίνει τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όπου και πάλι γινόταν υπαίθρια μουσική εκδήλωση. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τις διαμαρτυρίες περιοίκων μία διμοιρία των ΜΑΤ κατευθύνθηκε προς την πλατεία, προκειμένου να απομακρύνει τους αντιεξουσιαστές. Όμως, μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία η διμοιρία των ΜΑΤ, περίπου 150 άτομα άρχισαν να εκτοξεύουν προς τους αστυνομικούς αντικείμενα και βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και απομάκρυναν τους νεαρούς προς τις οδούς Κολοκοτρώνη και Αράτου, όπου οι αντιεξουσιαστές έστησαν κάποια πρόχειρα οδοφράγματα. 

Έπειτα από λίγη ώρα τα επεισόδια σταμάτησαν, ενώ στην Ασφάλεια προσήχθησαν 22 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθη ένας, για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών. 

Στο μεταξύ, με αφορμή τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν γύρω από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο εκπρόσωπος τύπου της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος δήλωσε ότι «η αστυνομία εφάρμοσε το νόμο, με αποκλειστικό γνώμονα την διαφύλαξη της κοινής ησυχίας των πολιτών και πέρα από κάθε προκατάληψη».

newpost.gr