Το διήμερο 26 & 27 Απριλίου το παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης του Κυνοφιλικού Ομίλου Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδος θα διοργανώσει στην Κρήτη την πρώτη του εκδήλωση με εξετάσεις εργασίας και έκθεση μορφολογίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου με κριτή τον Γερμανό κ. Harald Hohmann.

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μία από τις δημοφιλέστερες φυλές σκύλων σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα. Είναι το κατά κόσμο «λυκόσκυλο», ο «Αστυνόμος Ρεξ» για τους νεότερους, ο Ριν-Τιν-Τιν για τους παλιότερους όπως καθιερώθηκε στη συνείδηση μικρών και μεγάλων από την τεράστια απήχηση, που είχαν οι σχετικές τηλεοπτικές παραγωγές μέσω της οποίας έγιναν ευρύτερα γνωστές, στη χώρα μας, οι εργασιακές ικανότητες του Γερμανικού Ποιμενικού. 

Πλέον, είναι δεκάδες τα pedigree της φυλής που εκδίδει κάθε χρόνο ο Κυνολογικός Ομιλος Ελλάδας και Γερμανικοί Ποιμενικοί Ελληνικής εκτροφής έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν σε εκθέσεις του εξωτερικού. Εξάλλου, εκτός από τους εκτροφείς, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες Γερμανικών Ποιμενικών συμμετέχουν στις εκθέσεις μορφολογίας και στις εξετάσεις εργασίας που διοργανώνουν ο Κυνοφιλικός Ομιλος Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδας και τα κατά τόπους παραρτήματά του ως μια εναλλακτική ενασχόληση με το σκύλο τους αλλά και για να πάρουν μια επίσημη αξιολόγηση από ειδικούς.

Ο ΚΟΓΠΕ (www.kogpe.gr) ιδρύθηκε το 1992 και είναι αναγνωρισμένος από τον Kυνολογικό Όμιλο Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) , την F.C.I. ( Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία) και το W.U.S.V. ( Διεθνή Ένωση Ομίλων Γερμανικού Ποιμενικού). Το νεότερο τοπικό παράρτημα του ΚΟΓΠΕ βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε τις δράσεις του τον Ιανουάριο και το διήμερο 26 & 27 Απριλίου θα διοργανώσει στην Κρήτη την πρώτη του εκδήλωση με εξετάσεις εργασίας και έκθεση μορφολογίας.

"Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που οι άνθρωποι του συμπεριφέρονται στα ζώα, είπε κάποτε ο Γκάντι. 

Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, το παράρτημα μας έχει στόχο να γνωρίσει ο κόσμος τη φυλή του Γερμανικού ποιμενικού, ενός πολυτάλαντου σκύλου εργασίας που μπορεί να γίνει ο καλύτερος φύλακας αλλά κυρίως ο καλύτερος φίλος...ταυτόχρονα! Θα σας δούμε εκεί» δηλώνει ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΚΟΓΠΕ στο Ηράκλειο, κ. Πέτρος Ριτσόπουλος.