Το νέο αεροδρόμιο Καστελίου, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης καθώς και τα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος κυριάρχησαν στη συνάντηση του υποψήφιου περιφερειάρχη, κ. Σεραφείμ Τσόκα και αντιπροσωπείας του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε» με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, ο οποίος χαρακτήρισε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ως «σύμμαχο στα αιτήματα του Δήμου»

Ο κ. Σεραφείμ Τσόκας μετά τη συνάντηση με τον κ. Καλογεράκη δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Μινώα για την τόσο καλή φιλοξενία. Που δέχτηκε την αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας σε μια πολύ ανοικτή συζήτηση. Συζητήσαμε για τα προβλήματα. Φυσικά τον κ. Καλογεράκη τον γνωρίζω από τις προηγούμενες θητείες και τα προβλήματα είναι γνωστά τα περισσότερα, θυμηθήκαμε τι έχει γίνει εδώ από την περίοδο που εγώ είχα την ευθύνη της Περιφέρειας.

\"\"Είναι ένας τόπος που έτσι και αλλιώς θα αποτελέσει το νέο κόμβο τον συγκοινωνιακό με την Κρήτη και με τις προσβάσεις που θα δημιουργηθούν, αντιλαμβάνεστε όμως και από την πλευρά της πολιτείας και την πλευρά της Περιφέρειας θα πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες οι επιπτώσεις στην περιοχή και πολλά περισσότερα τα οφέλη.

Από εκεί και πέρα αυτό που εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε, το σύνθημα μας ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ερήμην των άλλων. Η Περιφέρεια σε αγαστή συνεργασία με τους δημάρχους, γιατί αυτοί είναι οι άμεσοι συνεργάτε,ς θα πορεύεται στο μέλλον».

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης από την πλευρά του σε δηλώσεις του ανέφερε :

«Με χαρά μας δεχτήκαμε εδώ στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος τον Σεραφείμ Τσόκα με την αντιπροσωπεία και τον συνδυασμό του. Συζητήσαμε και αναδείξαμε γενικότερα ζητήματα για την Αυτοδιοίκηση όπως είναι η διαχείριση του ΕΣΠΑ, η συνεργασία του πρώτου βαθμού για την Περιφέρεια και ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας, με κυρίαρχο το νέο αεροδρόμιο που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στο Καστέλι. Υπάρχει ένας σχεδιασμός και η δημοτική αρχή από τα αιτήματα που κατατεθήκαν θεωρούμε ότι έχουμε ένα σύμμαχο για να προωθήσουμε και να λύσουμε ζητήματα και ενδιαφέρον όλων μας είναι να πάμε μπροστά τον τόπο και να υπηρετήσουμε τους πολίτες που μας στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια».

Νωρίτερα ο Σεραφείμ Τσόκας είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην Μητρόπολη και ιδιαίτερα την βοήθεια του Σεραφείμ Τσόκα στην «Νηστικάκειο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου στο Καστέλι την οποία είχε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης, βοήθώντας αποφασιστικά στο να ανεγερθεί η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή που εντάχθηκε από τον Σ. Τσόκα στο ΠΕΠ Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 1.600.000 ¤ και στη συνέχεια, ο ίδιος, την θεμελίωσε, την ολοκλήρωσε και την εγκαινίασε με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί ένα ουσιαστικό σημείο αναφοράς για την τρίτη ηλικία στην περιοχή .

Δείτε σχετικό βίντεο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook