Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα «Παγκρήτια Ποδοσφαιρικά Βραβεία» που αφορούν την ανάδειξη των καλύτερων σε Περιφερειακό και Α’ ΕΠΣΡ. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο το βράδυ της Δευτέρας (16/5) και παρακολούθησε τα «5α Παγκρήτια Ποδοσφαιρικά Βραβεία», που είναι αφιερωμένα στο εραστιεχνικό ποδόσφαιρο και τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους Γιώργο Σταρά, Βαλάντη Χόμπη και τον ΗΧΟ FM 94,2.

Στόχος των διοργανωντών είναι «η ανάδειξη, προβολή και βράβευση των κορυφαίων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου, όπως τους επιλέγουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Δεδομένα όπου δίνουν λάμψη, μα πολύ περισσότερο ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στα ταλαντούχα νέα παιδιά, να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό» αλλά και «να δώσουμε την κοινωνική διάσταση που αξίζει και πρέπει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
Τα έσοδα από την φετινή εκδήλωση θα δοθούν το 50% στο Ταμείο Αρωγής Τραυματισθέντων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της ΕΠΣ Ρεθύμνου και το υπόλοιπο 50% των καθαρών εσόδων θα δοθούν σε υλικό στο Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου και Αμαρίου κ.κ. Γιώργος Μαρινάκης και Στέφανος Σημαντήρας, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Νίκος Κονταξάκης, η Δημοτικός Σύμβουλος κα Πέπυ Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη και ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου κ. Νίκος Αλεξάκης. Επίσης την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παρασύρης, ενώ εκπροσωπήθηκε ακόμη ο Δήμος Μυλοποτάμου, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Τίτου Χνάρη. Ακόμη το παρόν έδωσαν ο Υπεύθυνος Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου κ. Σταύρος Παλτατσίδης, όπως και ο Υπεύθυνος Τμήματος Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου κ. Ξενοφώντας Μαθιουδάκης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΔΑΟΡ κ. Μανόλης Αναγνωστάκις.

Μεγάλη αντιπροσωπεία της ΕΠΣ Ρεθύμνου, έδωσε το παρόν προεξέχοντος του προέδρου της κ. Γιώργου Σταράκη. Ακόμη βρέθηκαν ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης (και πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής), ο γενικός γραμματέας κ. Αλκιβιάδης Μυρσιλίδης, ο Ταμίας κ. Μποτόνης Μποτονάκης, η Αναπληρωτής Ταμίας κα Στέλλα Ανδρουλάκη το μέλος κ. Τίτος Χνάρης και ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας κ. Δημήτρης Κουργεντάκης.

Επίσης στο «Σπίτι του Πολιτισμού» βρέθηκαν ο Β’ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Χανίων «Ο Παγκρήτιος» Γιώργος Μανωλακάκης και ο Υπεύθυνος Επιμόρφωσης Γιώργος Ξηράκης. Ακόμη βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου (περί τα 30 μέλη του), ο πρόεδρος κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο Αρχιδιαιτητής Ρεθύμνου κ. Κυριάκος Δελήμπασης, ο ειδικός Γραμματέας κ. Βασίλης Γαγάνης, αλλά και ο Ρεθυμνιώτης διαιτητής Super League κ. Μιχάλης Βοσκάκης. Στο πλευρό της εκδήλωσης βρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνου κ. Στέφανος Δαμανάκης, αλλά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Εθνικής μας ομάδα «Γαλανόλευκος Φάρος» Νίκος Φλέκας. Το παρών έδωσε και το Ρεθυμνιώτικο μπάσκετ, με τους κ.κ. Γιώργο Μαμαλάκη και Τάσο Τριαντάφυλλο να εκπροσωπούν το Ρέθυμνο Aegean.

Στην εκδήλωση, βρέθηκε και η εκπρόσωπος του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου κα  και Φίλων Αυτιστικών Παιδιών Ρεθύμνου, προεξέχοντος του προέδρου του κ. Παύλου Μελισσινού.

 

Οι βραβεύσεις

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν η καλύτερη ενδεκάδα, ο καλύτερος προπονητής, ο καλύτερος πρόεδρος, ο MVP, ο νέος – αποκάλυψη, ο παίκτης ήθους και Fair Play, η πρωταθλήτρια ομάδα, ο πρώτος σκόρερ, η καλύτερη διαιτητική τριάδα σε Περιφερειακό πρωτάθλημα και Α’ κατηγορία Ρεθύμνου. Στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας βραβεύτηκαν ο καλύτερος διαιτητής και η καλύτερη διαιτητική τριάδα. Όλοι αυτοί ψηφίστηκαν και επιλέχθηκαν από τους προπονητές και τους αρχηγούς των 16 ομάδων των δύο πρωταθλημάτων, αντιστοίχως. Στην διαδικασία για τους κορυφαίους της Α’ κατηγορίας Ρεθύμνου, συμμετείχε επίσης ο Ενωσιακός προπονητής της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Γιώργος Κοκολάκης.

Φυσικά και φέτος δόθηκε το βραβείο των ακροατών, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέδειξαν τον κορυφαίο για αυτούς ποδοσφαιριστή της Α’ κατηγορίας Ρεθύμνου. Ο εκλεκτός των ακροατών, Γιώργος Γύπαρης (Ασή Γωνιά), που βραβεύτηκε από τον ιδιοκτήτη του σταθμού, Σταύρο Μπεμπή, εκτός από βραβείο του, παρέλαβε και ένα ρολόι VISETI, αξίας 300 ευρώ, προσφορά του καταστήματος «ΗΛΑΚΑΤΗ» των αδερφών Γαβρά.

Επίσης οι διοργανωτές χάρισαν με πρωτότυπη διαδικασία, στους παρευρισκόμενους 15 μπάλες ποδοσφαίρου και κάποια άλλα δώρα, προσφορά της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου.

Τα «5α Παγκρήτια Ποδοσφαιρικά Βραβεία» ξεκίνησαν με την παράδοση των Ειδικών Βραβείων, όπου απονεμήθηκαν στον Ρεθυμνιώτη Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Ανδρέα Ζήσιμο, την ομάδα πόλο γυναικών του ΝΟ Ρεθύμνου για την άνοδο και παραμονή της στην Α1 Εθνική κατηγορία και στην μοναδική Κρητική ομάδα ποδοσφαίρου Σάλας την RE.KAL. Επίσης βραβεύτηκε

Επίσης βραβεύτηκαν όλοι οι Ρεθυμνιώτες ποδοσφαιριστές και Ρεθυμνιώτισες ποδοσφαιρίστριες που κλήθηκαν σε Εθνικές ομάδες ή κλιμάκια Εθνικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές των Μικτών ομάδων Ρεθύμνου:

Προεπιλογή Εθνικής Παίδων

Νίκος Χαλκιαδάκης (ΟΦ Αρμένων)

Άγγελος Σπαχής (Αετός Ανωγείων)

Νίκος Ψυχουντάκης (Άρης)

Παναγιώτης Γασπαράκης (ΟΦ Αρμένων)

Βαγγέλης Κοτσίφης (Αρκάδι Αγγελιανών)

Βασίλης Παπαδάκης (Ερμής Ζωνιανών)

Ακόμη θα βραβευτούν οι ποδοσφαιρίστριες των Κρησσών:

Εθνική Νεανίδων

Ελευθερία Δαφέρμου

Εθνική Κορασίδων

Λυδία Μυρσιλίδη

Προεπιλογή Εθνικής Κορασίδων

Θάλεια Μπαροτσάκη

 

Η ΚOΡΥΦΑΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΡ 2010 – 2011

1. Στέλιος Φραγκιαδάκης (ΟΦ Αρμένων) – Τερματοφύλακας

2. Γιάννης Κουδουνάκης (Αστέρας Περάματος) – Ακραίος Αμυντικός

3. Μίλτος Παπάζογλου (Άρης) – Ακραίος Αμυντικός

4. Ιορδάνης Κουνατίδης (ΟΦ Αρμένων) – Κεντρικός Αμυντικός

5. Γιώργος Πετρογιαννάκης (Σπήλι) – Κεντρικός Αμυντικός

6. Βασίλης Ιβάνοβ (Ασή Γωνιά) – Κεντρικός Χαφ

7. Λευτέρης Καζαμίας (Λιβάδια) – Ακραίος Χαφ

8. Βαγγέλης Κοτσίφης (Αρκάδι Αγγελιανών) – Κεντρικός Χαφ

9. Λυκούργος Τζαγκαράκης (Αρκάδι Αγγελιανών) – Επιθετικός

10. Ρούμεν Ράτκοβ (Ασή Γωνιά) – Ακραίος Χαφ

11. Κυριάκος Ρουμπάκης (Ερμής Ζωνιανών) – Επιθετικός

 

OΙ ΚOΡΥΦΑΙ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Στέλιος Φραγκιαδάκης (ΟΦ Αρμένων)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ: Ιορδάνης Κουνατίδης (ΟΦ Αρμένων)

ΜΕΣΟΣ: Βασίλης Ιβάνοβ (Ασή Γωνιά)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ: Λυκούργος Τζαγκαράκης (Αρκάδι Αγγελιανών)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Κατσούλης (Ασή Γωνιά)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Δρουδάκης (ΟΦ Αρμένων)

MVP ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Λυκούργος Τζαγκαράκης (Αρκάδι Αγγελιανών)

ΝΕΟΣ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κώστας Κοσκινάς (Αρκάδι Αγγελιανών)

ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ FAIR PLAY: Μανόλης Μακρυδάκης (Φοίνικας)

 

Η ΚOΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτρος Τσαγκαράκης

Α’ Βοηθός: Ελένη Συργούνη

Β’ Βοηθός: Μιχάλης Κατσαμάς

 

Η ΚOΡΥΦΑΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚOΥ 2010 – 2011

1. Μιχάλης Ζαχαριουδάκης (Ασίτες) – Τερματοφύλακας

2. Νίκος Κοζορώνης (Ασίτες/Ρούβας) – Ακραίος Αμυντικός

3. Μιχάλης Κατσαμάς (Επισκοπή) – Ακραίος Αμυντικός

4. Μιχάλης Αργυράκης (Ρούβας) – Κεντρικός Αμυντικός

5. Μανόλης Πετράκης (Επισκοπή) – Κεντρικός Αμυντικός

6. Μανόλης Καινουργιάκης (Γιούχτας) – Κεντρικός Χαφ

7.  Κώστας Γουργιώτης (Ρούβας) – Ακραίος Χαφ

8. Γιάννης Κοζυράκης (Ηρόδοτος) – Ακραίος Χαφ

9. Γιάννης Φουκαράκης (Ρούβας) – Επιθετικός

10. Βαγγέλης Πουλάκης (ΠΑΟ Κρουσώνας) – Κεντρικός Χαφ

11. Νίκος Κουράκης (ΠΑΟ Κρουσώνας) – Επιθετικός

 

OΙ ΚOΡΥΦΑΙ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Μιχάλης Ζαχαριουδάκης (Ασίτες)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ: Μιχάλης Αργυράκης (Ρούβας)

ΜΕΣΟΣ: Βαγγέλης Πουλάκης (ΠΑΟ Κρουσώνας)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ: Γιάννης Φουκαράκης (Ρούβας)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Βασίλης Καραΐσκος (ΠΑΟ Κρουσώνας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μανόλης Κουτεντάκης (Ρούβας)

MVP ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Γιάννης Φουκαράκης (Ρούβας)

ΝΕΟΣ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βαγγέλης Πουλάκης (ΠΑΟ Κρουσώνας)

ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ FAIR PLAY: Βαγγέλης Κιοσσές (Ρέθυμνο)

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)

Γιάννης Μπινιχάκης (Λασιθίου)

Γιώργος Ζαχαριουδάκης (Ηρακλείου)

 

Βραβεύτηκαν ακόμη:

Πρωταθλήτρια Περιφερειακού: ΑΟ Ρούβας

Πρωταθλήτρια Α’ ΕΠΣΡ: Ασή Γωνιά

Πρωταθλήτρια Β’ ΕΠΣΡ: Τάλως Μελιδονίου

Πρωταθλήτρια Νοτίου Ομίλου Β’ Εθνικής Γυναικών: Κρήσσες Ρεθύμνου

1ος Σκόρερ Περιφερειακού: Γιάννης Φουκαράκης (ΑΟ Ρούβας)

1ος Σκόρερ Α’ ΕΠΣΡ: Λυκούργος Τζαγκαράκης (Αρκάδι Αγγελιανών)

1ος Σκόρερ Β’ ΕΠΣΡ: Στέλιος Φραγκιαδάκης (Φλόγα Ρουστίκων)