Έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια ο καθηγητής στη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλης Παπάζογλου.

Διετέλεσε ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου και ήταν ο βασικός «αρχιτέκτονας» του νόμου 4009 για την Ανώτατη Παιδεία.

«Ένας ευγενής και προσηνής άνθρωπος, υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, ο Βασίλης Παπάζογλου έφυγε από κοντά μας. Ως καθηγητής υπήρξε πρότυπο για τους συναδέλφους του και πηγή έμπνευσης, εμπιστοσύνης και σεβασμού για τους φοιτητές του» αναφέρει σε συλληπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας υπήρξε η ψυχή και η κινητήριος δύναμη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης. Διακρίθηκε για το βαθύ αίσθημα ευθύνης και τον αγώνα του για μια Παιδεία που να μορφώνει και να εξοπλίζει ουσιαστικά τους νέους μας.

» Εκφράζω τη βαθειά λύπη μου για την απώλεια του Βασίλη Παπάζογλου και τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».
«Ο Βασίλης Παπάζογλου υπηρέτησε με ήθος, εντιμότητα και συνέπεια το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και αφιέρωσε τη ζωή του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Όσοι τον γνωρίζαμε, θα θυμόμαστε πάντα έναν ευγενή, εργατικό, και προσηλωμένο στο λειτούργημά του, άνθρωπο. Το κενό που αφήνει πίσω του θα είναι δυσαναπλήρωτο» ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Παπάζογλου εξέδωσε και η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζοντας «βαθιά θλίψη για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και εξαίρετου επιστήμονα».

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ