Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάνε τα χρέη προς τα Ταμεία με τα ληξιπρόθεσμα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση που πρέπει να εξοφληθούν ως τα τέλη του έτους να φτάνουν πλέον τα 350 εκατομμύρια ευρώ.
Για τα έσοδα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών είχαν καταθέσει ερώτηση 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με επικεφαλής τους κ.κ. Αλέξη Μητρόπουλο και Δημήτρη Στρατούλη ζητούσαν από τον κ. Βρούτση να ενημερωθούν αν τα έσοδα αυτά θα κατευθυνθούν για τη βιωσιμότητα των Ταμείων ή αν θα εξυπηρετήσουν το χρέος της χώρας.
Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας στο έγγραφό του, «τα έσοδα του ΚΕΑΟ από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές αποτελούν έσοδα των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών, στους οποίους αποδίδονται από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ. Η κεντρική διαχείριση της απόδοσης οφειλών εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΚΕΑΟ».
Όπως εξάλλου ενημερώνει ο υπουργός, «το ποσό από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ και πρέπει να εισπραχθεί έως το τέλος του 2014 είναι 350 εκατ.ευρώ».
newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook