Πρώτη δημοσίευση: 8:18

Σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα βάλλονται, το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Φορείς και συλλογικότητες στη Κρήτη, πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για να τιμήσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Στο Ηράκλειο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το ΝΤ Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ τίμησε τη σημερινή ημέρα με εκδηλώσεις και κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.Στις 9.30, ξεκίνησε εκδήλωση με διοργανωτές το ΕΚΗ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, για τη βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά- Ειρήνη στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του ΕΚΗ.

Στις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς και στους τόπους όπου δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδελφοί Χατζηγιώργη.Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, το ΠΑΜΕ.

Στα Χανιά, επίσης με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στα νέα καταστήματα, τίμησαν την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στην Πλατεία Αγοράς στις 10:00, η συγκέντρωση με διοργανωτές την ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη συνέχεια πορεία.

Στα Νέα Καταστήματα, την ίδια ώρα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και ακολούθως πορεία στο παλιό λιμάνι.

Στις 11:30 στο Μνημείο Ειρήνης και εργαζομένων στο Πασακάκι, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής με διοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πασακάκι - Χαρακιά, το Εργατικό Κέντρο και τη Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών.Flashnews.gr