Ένα νέο σύγχρονο εκπαιδευτήριο, που ενισχύει τις υποδομές σχολικών μονάδων στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, παρέλαβε χθες από τον ανάδοχο ο Δήμαρχος, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και επιτροπή των Κτιριακών Υποδομών (ΟΣΚ). 
Πρόκειται για το 1ο Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου, ένα έργο προϋπολογισμού 850.000€ περίπου, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το Μάιο του 2012.
Σήμερα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και τα στελέχη της αρμόδιας επιτροπής Κτιριακών Υποδομών βρέθηκαν στον πρότυπο χώρο του Νηπιαγωγείου, όπου, έπειτα από αυτοψία παρουσία του αναδόχου, υπέγραψαν την παραλαβή του έργου, που έχει ολοκληρωθεί. Η νέα σχολική μονάδα, έχει εμβαδό 350 τ.μ. και διαθέτει 3 αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο κουζίνας και τραπεζαρίας, γραφείο νηπιαγωγού, wc και κοινόχρηστους χώρους. Παράλληλα, διαμορφώθηκε πλήρως ο εξωτερικός αύλειος και περιβάλλοντας χώρος του Νηπιαγωγείου.
Το έργο του 1ου Νηπιαγωγείου Αρκαλοχωρίου είχε προγραμματιστεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και τη Νομάρχη κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, παράλληλα με άλλα δύο Νηπιαγωγεία στο Νομό (Βενεράτου και Κουνάβων) και κατασκευάστηκε σε οικόπεδο που είχε παραχωρήσει ο πρώην Δήμος Αρκαλοχωρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook