Ενθουσιώδες ήταν το κλίμα στην περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στη Σητεία με τους κατοίκους να μεταφέρουν αέρα νίκης στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Ο περιφερειάρχης έγινε δεκτός από τους κατοίκους της Σητείας με ιδιαίτερη θέρμη αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή του σε αναπτυξιακά θέματα της περιοχής τους.
Ο κ. Αρναουτάκης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\” στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, ξεκίνησε την περιοδεία του από το Πολύκεντρο της Σητείας όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, φορείς της περιοχής και πολίτες .
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την περιφέρεια Κρήτης την προηγούμενη τριετία κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα έργα οδικής ασφάλειας τα οποία βρίσκονται ήδη στη φάση δημοπράτησης.
\”Είχαμε συναντηθεί και πριν από 3 μήνες και είχα δεσμευτεί για συγκεκριμένα έργα. Δυο από τα σημαντικότερα έργα που είχαμε ανακοινώσει τότε, υλοποιούνται. Το πρώτο έργο αφορά το δρόμο Παχιά Άμμος-Σητεία με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την σημαντική βελτίωση του δρόμου. Επίσης με την τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας, που θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια, ένα έργο με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης, και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Παράλληλα οι μελέτες για το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής που είναι ολοκληρωμένες, με την έναρξη της νέας Προγραμματικής Περιόδου θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση, ούτως ώστε μέσα στο χρόνο να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η οδική ασφάλεια, στη Σητεία και ευρύτερα στο οδικό δίκτυο του Λασιθίου.
Επαναλαμβάνω για να γίνουν νέα έργα απαιτούνται μελέτες, εμείς έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και με το δήμο της Σητείας για έργα όπως είναι τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) και θεωρούμε ότι με τη συνεργασία όλων των φορέων μπορούμε να δώσουμε το στίγμα της ανάπτυξης για το Λασίθι.\” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα των φορέων της Σητείας για την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ποτέ μία ολοκληρωμένη μελέτη, την οποία θα εκπονήσει άμεσα η περιφέρεια ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020.
\”Η Περιφέρεια με δικές της χρηματοδοτήσεις, και σε προγραμματική σύμβαση με το Υπ. Πολιτισμού θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του μουσείου Σητείας. Ο πολιτισμός πρέπει να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο, μέσα από το μουσείο Σητείας, όμως δεν υπήρχε μέχρι σήμερα μια ολοκληρωμένη μελέτη. Έχω συνεργαστεί με την Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Περιφέρεια θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης ούτως ώστε μετά να ενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.\”
Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης επισκέφτηκε το Παλαίκαστρο όπου συναντήθηκε με φορείς της περιοχής και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ Αρναουτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια της περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Κρήτης, μία προσπάθεια που έχει απτά αποτελέσματα καθώς όχι μόνο υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια μία συνεχής αύξηση στις αφίξεις τουριστών από παραδοσιακές αγορές αλλά υπήρξε ένα μεγάλο ρεύμα τουριστών από νέες αγορές με μια ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική.
Η περιοδεία του Σταύρου Αρναουτάκη, της αντιπεριφερειάρχου Πελαγίας Πετράκη και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου συνεχίστηκε στη Ζάκρο, τη Ζήρο και έκλεισε στο χωριό Γούδουρας με τον περιφερειάρχη στις επαφές που είχε με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, να κάνει αναφορές για την προσπάθεια της περιφέρειας για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό μέσα από την πιστοποίηση των τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook