Περισσότερο νερό και με ταχύτερη ροή έχουν από σήμερα στη διάθεσή τους οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Προφήτη Ηλία για την άρδευση των καλλιεργειών τους, με την ενίσχυση του συστήματος παροχής του.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Στειακάκη επισκέφθηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην περιοχή Τζαγκαράκι Μετόχι και είδαν από κοντά τη λειτουργία αυτού του νέου αντλητικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, από το Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΥΗ τοποθετήθηκε ένα νέο, σύγχρονο και δυνατότερο αντλητικό σύστημα (πομόνα), που δίνει τη δυνατότητα αύξησης της σταθερής ροής νερού για άρδευση από τα 70 κυβικά μέτρα στα 200 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σταθερή ροή νερού 200 κυβικών μέτρων ανά ώρα, επιτρέποντας σε περισσότερους αγρότες να αρδεύουν ταυτόχρονα.

Γ. Κουράκης: Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας στους αγρότες

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε :« Υλοποιούμε τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει προς τους αγρότες και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Προφήτη Ηλία για περισσότερο νερό και συνεχή ροή για την άρδευση των καλλιεργειών τους». Ως Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, πρόσθεσε, υλοποιούμε μια σειρά έργων για ύδρευση και άρδευση σε όλες τις τοπικές κοινότητες και τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών.