Η αξιοποίηση και ανάδειξη του σπουδαίου Βυζαντινού Κάστρου του Νικηφόρου Φωκά αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές μας δήλωσε σήμερα από τον Προφήτη Ηλία ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης

«Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε προχωρήσει σε πολλές ενέργειες και παρεμβάσεις» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στα πλαίσια εκδήλωσης του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δημοτικού Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τα Βυζαντινά κάστρα του Ηρακλείου.

Παράλληλα ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε στους παραβρισκόμενους κατοίκους του Προφήτη Ηλία μαθητές και εκπαιδευτικούς που συνομίλησε μαζί τους ότι στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία πολυδύναμου πληροφοριακού κέντρου για το βυζαντινό κάστρο .

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση του Φιλόλογου και επιστημονικού υπεύθυνου κ. Νίκου Γιγουρτάκη και έχουν στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και μαθητών για την Ιστορία των 8 Βυζαντινών μνημείων που βρίσκονται σε όλη την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου με επισκέψεις στα Κάστρα και άλλες δράσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook