Με επιτυχία τελείωσε η εκπαίδευση των νέων μελών της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. με την ανακοίνωση να αναφέρει τα εξής:

Με όπλα την γνώση οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, θα μπορέσουν να συνδράμουν τους επαγγελματίες πυροσβέστες στο ΄Εργο τους, που στις μέρες μας από έργο σημαντικό, κατέληξε σημαντικότατο, λόγω υποστελέχωσης των υπηρετούντων πυροσβεστών στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς.

Ένεκα τούτο , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, κ. Νίκο Σκουλούδη τόσο για την παρουσία του στην εκπαίδευση μας, αλλά και για την εμψύχωση που πρόσφερε με τα λόγια το για "εθελοντισμό" σε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους εθελοντές ,Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και το εκπαιδευτικό προσωπικό της πυροσβεστικής Υπηρεσίας,που συμμετείχε στην εκπαίδευση των νέων εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.

Ενημερώνουμε δε τους εθελοντές, ότι έχουν γίνει όλες οι πρέπουσες ενέργειες για την χορήγηση ταυτότητας Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα τους χορηγηθεί άμεσα.

Εν όψει δε αντιπυρικής περιόδου, καλούμε τους πολίτες να είναι άκρως προσεχτικοί για την αποφυγή δημιουργίας πυρκαγιών, τονίζοντας τους ,για μια ακόμα φορά ότι. το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας και έχουμε ηθική υποχρέωση όλοι μας , να το διαφυλάξουμε αλάβωτο, οφείλουμε δε να προσπαθήσουμε στην αποτροπή οποιανδήποτε δασικής πυρκαγιάς, αλλά και δημιουργηθούν συμβάντα πυρκαγιάς ,να συνδράμομε με τον καλύτερο δυνατό τρόπον την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο της.

Κάθε χρόνο στο τόπο μας ,σύμφωνα με μελέτες ειδικών και συμπεράσματα που εξάγονται από συγκριτικά στοιχεία,τα συμβάντα πυρκαγιών , οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια ,γιαυτό , θα πρέπει να είμαστε σε αφύπνιση δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, είτε σαν απλοί πολίτες είτε σαν Φορείς.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , με αυτή την υπενθύμιση θέλει να τονίσει σε όλους μας, ότι δεν υπάρχει κανένα όριο ανοχής, ενώπιον αυτών των εγκλημάτων, για κανένα , το περιβάλλον αλλά και οι περιουσίες των συμπολιτών μας εκπέμπουν S.O.S και εμείς οφείλουμε να υπακούσουμε.
.