Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων OPEL GT για αντικατάσταση του διακόπτη ανάφλεξης, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά μοντέλα 2007 - 2010, στα οποία υπάρχει ο κίνδυνος κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ο διακόπτης ανάφλεξης να μετακινηθεί από τη θέση «run», με αποτέλεσμα την μερική απώλεια της ηλεκτρικής ισχύος και την απενεργοποίηση του κινητήρα.

Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται αν το κλειδί του οχήματος είναι σε μπρελόκ που μεταφέρει πρόσθετο βάρος ( π.χ. περισσότερα κλειδιά) και το όχημα κινείται σε δύσκολες συνθήκες δρόμου ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που προκαλούνται ισχυρές δονήσεις στο αμάξωμα.

Εάν ο διακόπτης ανάφλεξης μετακινηθεί από τη θέση λειτουργίας (run), και το όχημα εμπλακεί σε ένα ατύχημα οι αερόσακοι ενδεχομένως να μην ενεργοποιηθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα αποσταλεί σχετική συστημένη ενημερωτική επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου OPEL, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Μέχρι να ξεκινήσει η διαθεσιμότητα των απαιτούμενων ανταλλακτικών, οι καταναλωτές θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο το κλειδί της μίζας, χωρίς πρόσθετο βάρος στο μπρελόκ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.


newsbeast.gr