Όραμα για ένα δήμο πρότυπο, που θα υπηρετεί τους δημότες του και θα λύνει όλα τα προβλήματα τους, έχει ο υποψήφιος δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, αλλά και όλα τα άτομα που στελεχώνουν τον συνδυασμό «Πολιτών Αυτοδιοίκηση».

Τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι του καθημερινά επισκέπτονται όλες τις τοπικές κοινότητες με σκοπό να ακούσουν από τους ίδιους τους κατοίκους ότι τους απασχολεί, ώστε να είναι έτοιμοι, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους να δώσουν λύσεις.

Το σύνθημα άλλωστε του συνδυασμού είναι «Το αύριο του δήμου μας με πράξεις», και οι στόχοι του είναι αποτυπωμένοι στο πρόγραμμα που μοιράζεται πόρτα – πόρτα σε κάθε χωριό και ο καθένας δημότης θα μπορεί να αξιολογεί την δημοτική αρχή.

Στο μεταξύ οι περιοδείες του υποψήφιου δημάρχου Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη συνεχίζονται και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: την Τετάρτη 16.30 Πραιτώρια, 17.00 Παρανύμφους, 17.30 Πρινιά, 17.45 Μουρνιά, 18.00 Εθιά, 18.30 Αχεντριά και 20.00 Χάρακα.

Την Πέμπτη από 17.00 έως 21.00 θα βρίσκεται στις Ανω και Κάτω Αρχάνες.

Τέλος την Παρασκευή 16 Μαΐου θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία στις 20.00 με την κεντρική ομιλία που θα γίνει στο εκλογικό κέντρο του Πύργου.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας την Τρίτη ήταν το Κεφαλάδο, ένας οικισμός τελείως ξεχασμένος από την υπάρχουσα δημοτική αρχή. Το νερό αποτελεί είδος πολυτελείας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα σκουπίδια μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα και η δυσοσμία είναι έντονη καθώς και οι ανύπαρκτοι αγροτικοί δρόμοι ήταν μόνο μερικά από τα παράπονα. Ο Μανώλης Κοκοσάλης και η ομάδα του άκουσαν με προσοχή τους κατοίκους.

«Οι κάτοικοι όχι μόνο στο Κεφαλάδο αλλά και στα άλλα χωριά του δήμου μας δεν ζητάνε υπερβολικά πράγματα. Ζητάνε απλά και λίγα πράγματα που θα κάνουν την καθημερινότητα τους πιο εύκολη. Με καλύτερη διαχείριση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου αυτό δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος. Επιπλέον δεσμεύτηκε για παραχώρηση του παλαιού και εγκαταλελειμμένου μονοθέσιου σχολείου για την στέγαση του υπό ίδρυση πολιτιστικού συλλόγου.

Επόμενη στάση η Πλακιώτισσα με τους κατοίκους να έχουν παρόμοια θέματα να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους. Ο Μανώλης Κοκοσάλης τόνισε ότι παρότι το υπό κατασκευή φράγμα, στο οποίο οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και ένα χρόνο, δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου θα έπρεπε η απερχόμενη δημοτική αρχή να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του μιας και αυτό βρίσκεται στα διοικητικά του όρια και αποτελεί έργο πνοής για όλο τον κάμπο. Θα έπρεπε επίσης να έχουν ήδη δρομολογηθεί τα δίκτυα ώστε να φτάνει το νερό παντού.

Στην Λιγόρτυνο ο συνδυασμός περπάτησε στα σοκάκια του χωριού και μίλησε με αρκετούς κατοίκους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν διαφέρουν από αυτά των υπόλοιπων κατοίκων του δήμου.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Πυράθι όπου έγινε και εκεί συζήτηση με τους κατοίκους ολόκληρη η ομάδα κατέληξε στο Τεφέλι. Περιηγήθηκε στο χωριό, μίλησε με αρκετούς κατοίκους, μοίρασε την εφημερίδα του συνδυασμού και τέλος σε κεντρικό καφενείο έγινε ομιλία από τον Μανώλη Κοκοσάλη.

Οι κάτοικοι του Τεφελίου επιφύλαξαν θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή στον υποψήφιο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Για μια ακόμα φορά διαπίστωσαν όλοι πόσο φιλόξενοι είναι οι συνδημότες μας, αφού και στο Τεφέλι η περιποίηση με τοπικά εδέσματα ήταν εξαιρετική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook