«Μάχη» με τον χρόνο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής 18 Μαίου, δίνει και η Αντιπεριφέρεια Χανίων. 
«Εχθροί» η μεγάλη αποψίλωση σε προσωπικό και η μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή του εκλογικού υλικού από την Αθήνα.
Παρόλα αυτά, το προσωπικό που έχει απομείνει, με την πολύτιμη συνδρομή των πενταμηνιτών συμβασιούχων από τον ΟΑΕΔ και εθελοντών, όπως ο ακούραστος Σήφης Μαρκάκης, καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και αυτής της εκλογικής διαδικασίας.
Σήμερα στην διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των ΜΜΕ των Χανίων, παρουσιάστηκε ο ιστότοπος www.crete-ekloges.gr , μέσω του οποίου όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων στην Περιφέρεια Κρήτης.
Εκτιμάται – αναλόγως με τον φόρτο – πως η ανανέωση των αποτελεσμάτων θα γίνεται ανα ένα λεπτό, ενώ θα διατίθενται και αρχεία σε μορφή .xls τα οποία θα ανανεώνονται – το ανώτερο – ανα 15 λεπτά.
Σε ότι αφορά στην διαδικασία καταμέτρησης των αποτελεσμάτων, σύμφωνα και με την σχετική εγκύκλιο, στα μισά εκλογικά τμήματα θα ξεκινήσουν από την καταμέτρηση των ψήφων των συνδυασμών στις Δημοτικές εκλογές και στα άλλα μισά από τις Περιφερειακές εκλογές.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων των συνδυασμών, θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων συμβούλων.
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις και σε ότι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αναμένεται πως μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στο 70-80% των αποτελεσμάτων , ενώ περίπου στην 1 μετά τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει η καταχώρηση στο σύστημα του ιστότοπου και των σταυρών των υποψηφίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook