Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται η πορεία των ελληνικών τίτλων, μετοχών και ομολόγων, που, παρά την υποστήριξη που έχουν από τις αναλύσεις που βγαίνουν, για παράδειγμα, Morgan Stanley, χθες για τον ΟΤΕ και JP Morgan για τα ομόλογα, έχουν αρχίσει να δέχονται ισχυρές πιέσεις.
Το Χρηματιστήριο βρίσκεται σε μια ισχυρή περιοχή στήριξης, από την οποία,. Αν δεν αντιδράσει και τη σπάσει, μπορεί να οδηγηθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, ανατρέποντας την εικόνα που έδειχνε μέχρι τώρα. Είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της Εθνικής έχει έρθει χαμηλότερα από την τιμή εισαγωγής που ήταν τα 2,2 ευρώ, ευρισκόμενη πια σε discount και από την εσωτερική – λογιστική αξία. Σε αυτό συνέβαλαν και οι πωλήσεις από τους ξένους επενδυτές που θα έχουν τα χαρτιά στα χέρια τους στις 20 Μαΐου και οι οποίοι έσπευσαν να πουλήσουν τώρα, έχοντας τη δυνατότητα να παραδώσουν τότε τις μετοχές τους στην εκκαθάριση.
Η μετοχή έχει χάσει μέσα σε τρεις μέρες ποσοστό της τάξης του 20% με παρουσία, πιθανώς, ανοιχτών πωλήσεων, όπως δείχνει και ο δανεισμός τίτλου, μόνο από την ΕΤΕΣΕΠ…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook