Το πρωτοποριακό υβριδικό αυτοκίνητο πόλης που δημιούργησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου παρουσιάστηκε σήμερα στη Λότζια.

Πρόκειται για ένα υδρογονοκίνητο – ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με μηδενική εκπομπή ρύπων, που αποτελεί όχι μόνο ένα πρωτότυπο και φιλικό στο περιβάλλον όχημα, αλλά και το αποτέλεσμα της συνεργασίας της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές για το έργο τους, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή είναι αρωγός αυτής και κάθε άλλης προσπάθειας εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και δράσεων.

Το αυτοκίνητο αυτό, ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο – υδρογονοκίνητο, που μπορεί να πάρει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Θα διατεθεί, πρόσθεσε, στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου οι μαθητές να ασκούνται στις σύγχρονες τεχνολογίες που διδάσκονται στα ΕΠΑΛ.