Τρείς Έλληνες Ρομά, ένας άντρας και δύο γυναίκες αναζητούνται απο τις διωκτικές αρχές των Χανίων, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες σε βάρος γυναικών και κυρίως ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν, χθες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις εξαπάτησης σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 68, 86, 76 και 52 ετών.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι τα εν λόγω αδικήματα διαπράχθηκαν από τρείς ημεδαπούς (28χρονος, 21χρονη και 41χρονη).

Ειδικότερα, οι δράστες από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, από τον περασμένο Μάρτιο, είχαν προβεί στην απάτη της 68χρονης, 86χρονης, 76χρονης και 52χρονης, με την ίδια μεθοδολογία και με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, προσποιούμενοι ότι συνδέονται με φιλικούς δεσμούς με οικία πρόσωπα των προαναφερομένων τεσσάρων γυναικών, της έπειθαν για υποτιθέμενες χρηματικές διαφορές που είχαν με τα πρόσωπα αυτά, με αποτέλεσμα να τους αποσπάσουν, χρήματα και κοσμήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών δραστών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις, σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης.