Εντυπωσιάστηκαν οι πολυπληθείς Χανιώτες, που απόλαυσαν το πρωί στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων την επίδειξη του Ακροβατικού Σμήνους της Μεγάλης Βρετανίας «Red Arrows».

Η εκδήλωση, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της Μάχης της Κρήτης, ενθουσίασε τους επισκέπτες του Λιμανιού, που καιρού επιτρέποντος είδαν ένα μοναδικό θέαμα με τα περίτεχνα ακροβατικά των αεροσκαφών.

Το ακροβατικό σμήνος της RAF παρουσίασε για πρώτη φορά στα Χανιά τον νέο σχηματισμό του με την ονομασία «Ανεμοστρόβιλος». Η επίδειξη των εννέα αεροσκαφών, που πετούσαν με ταχύτητες από 600 έως 700 χιλιόμετρα, διήρκεσε 24 λεπτά και καθήλωσε όσους την παρακολούθησαν. Έγινε, δε, με ακρίβεια δευτερολέπτου και μεταξύ των πληρωμάτων ήταν και γυναίκα χειρίστρια της RAF, που πετούσε με το αεροπλάνο Νο 5.

Τους θεατές εντυπωσίασαν οι σχηματισμοί «Διαμάντι», που είναι και το σήμα, το οποίο φέρουν στις φόρμες τους οι χειριστές, «Χήνα», «Ανοιχτήρι», «Σλάλομ» και «Καρουζέλ», ενώ η επίδειξη ολοκληρώθηκε με τον σχηματισμό καρδιάς, που την διαπερνάει ένα βέλος.

Η επίδειξη διήρκησε 25 λεπτά και πολλοί επισκέπτες την αποθανάτισαν με τον φωτογραφικό τους φακό, δηλώνοντας κατενθουσιασμένοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook