Σταθερά σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ. 

Η λαοφιλία του Γάλλου προέδρου έχει ολισθήσει στο ταπεινωτικό 18% από τον περασμένο Απρίλιο και δείχνει να... παγιώνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό του περιοδικού "Paris-Match", η δημοτικότητα του Σοσιαλιστή προέδρου παραμένει στο κατώτερο επίπεδο από την εκλογή του, το 2012. 

Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς παραμένει σχεδόν αμετάβλητη στο 52%, δηλαδή 34 μονάδες πάνω από τον αρχηγό του γαλλικό κράτους.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση του Ifop δείχνει πως ούτε η δεξιά αντιπολίτευση στη Γαλλία καταγράφει καλύτερες επιδόσεις Μία ισχυρή πλειοψηφία των Γάλλων, το 63% , θεωρεί ότι δεν θα τα πήγαινε καλύτερα το Συντηρητικό Κόμμα (UMP) αν βρισκόταν στην κυβέρνηση, έναντι 36% που έχει αντίθετη γνώμη. 

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά την εκλογή του Μάιο του 2012, η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ άρχισε να έχει φθίνουσα πορεία. Για πρώτη φορά, όμως, τον περασμένο Απρίλιο, η λαοφιλία του ένοικου των Ηλυσίων υποχώρησε κάτω από το 20%.

Σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο για την εφημερίδα "Journal du Dimanche", την ώρα που το 18% των Γάλλων εγκρίνει το έργο του Ολάντ, το 58% δηλώνει ευχαριστημένο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς. Ο "Σαρκοζί των Σοσιαλιστών", όπως αποκαλούν τον Βαλς πολλά γαλλικά ΜΜΕ, παραμένει ο πιο δημοφιλής Σοσιαλιστής πολιτικός.

protothema.gr