Aναβλήθηκε η δίκη των έξι ατόμων (4 άνδρες και 2 γυναίκες) μετά τα επεισόδια που έγιναν στο Ηράκλειο το Δεκέμβριο του 2009 μετά το θάνατο του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η δίκη ορίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου του 2012 καθώς απουσίαζαν οι επτά από τους δέκα αστυνομικούς οι οποίοι θεωρούνται παθόντες.

Στους αστυνομικούς επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 120 ευρώ +τα έξοδα της δίκης, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν στο επόμενο δικαστήριο.

Εν τω μεταξύ, θέμα προέκυψε στην περίπτωση του ενός εκ των τεσσάρων ανδρών, ο οποίος είναι Τούρκος και έχει μπει παράνομα στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Μιχάλης Σφακιανάκης, ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2005 στη Σάμο για παράνομη είσοδο στη χώρα, ωστόσο, η υπόθεση αυτή δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.

Όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με το νόμο, ο άνδρας θα έπρεπε να έχει ήδη δικαστεί για την παράνομη είσοδο στη χώρα (κατηγορία που τον βαρύνει και στη δίκη για τα επεισόδια), καθώς δεν μπορεί να δικαστεί δύο φορές για το ίδιο αδίκημα.

Στο αστυνομικό μέγαρο, πάντως, έντονη ήταν η παρουσία των αστυνομικών, ενώ έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αντιεξουσιαστές, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να ξεφύγει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook