Εάν δεν μπορείς να καλέσεις την άμεσο δράση, τότε τα social media μπορούν να αποτελέσουν μία εξίσου καλή εναλλακτική λύση. Αυτό σκέφτηκε ένα δεκάχρονο κοριτσάκι από τη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ που ενδεχομένως έσωσε τη ζωή του πατέρα της μέσω μιας δημοσίευσης στο facebook την Τρίτη. 

Τι ακριβώς συνέβη; Ο πατέρας την Μπριάν, Γκρέγκορι Βανς, καθόταν στη βεράντα του σπιτιού τους μαζί με δύο φίλους του, όταν ένα μεγάλο δέντρο ξεριζώθηκε από μία καταιγίδα που έπληξε ξαφνικά την περιοχή και έπεσε επάνω τους. 

Η ξαφνική καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν και τα σήματα των κινητών τηλεφώνων και δεδομένου ότι το σπίτι δεν είχε σταθερό τηλέφωνο, η μικρή Μπριάν χωρίς να χάσει λεπτό την ψυχραιμία της σκέφτηκε γρήγορα και έξυπνα και κάλεσε για βοήθεια μέσα από βίντεο που κοινοποίησε στο facebook!

«Ένας κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο που έπεσε στη βεράντα μας και ο μπαμπάς μου είναι σχεδόν νεκρός», έλεγε η δεκάχρονη στο εν λόγω βίντεο, προσθέτοντας μέσα στα δάκρυα: «Χρειάζεται ένα ασθενοφόρο, σας παρακαλώ. Παρακαλώ να καλέσει κάποιος για εμάς αν έχει σήμα. Ζούμε σε ένα κίτρινο σπίτι».

Μετά από λίγα λεπτά κάποιος είδε το post της μικρής και κάλεσε ένα πλήρωμα διάσωσης στο σημείο που απεγκλώβισε τον πατέρα της και τους δύο φίλους του, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν για λίγες ώρες και πλέον έχουν γυρίσει στο σπίτι τους.