Επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού απέστειλε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασίθίου Γ.Μηλιαράς.

Ο Δήμαρχος καλεί τον κ. Τασούλα αλλά και τους Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Κίνας, με αφορμή την παρουσία τους στην Κρήτη, να επισκεφθούν το Δικταίο Άντρο, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ιστορικές αμφισβητήσεις για τη γενέτειρα του Δία.

Η επιστολή:

\”Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας μόνιμης έκθεσης των Συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στις οποίες συμμετέχει και ο τόπος μου με σπουδαία ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο του «ΔΙΚΤΑΙΟΥ ΑΝΤΡΟΥ», μυθολογική γενέτειρα του Δία, έχω την τιμή να σας προσκαλέσω εσάς και τους εξοχότατους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Κίνας, που θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του Μουσείου, να επισκεφτείτε, εάν το επιτρέπει ο χρόνος σας, το ΔΙΚΤΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ.

Ευρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από το Ηράκλειο και ο συμβολισμός μιας τέτοιας επίσκεψης θα μπορούσε να αποκαταστήσει ιστορικές αμφισβητήσεις και σοβούσες κρίσεις και αντιδράσεις, από διχαστικές σκοπιμότητες, που δεν εξυπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες, ωστόσο παραμένουν ενεργές για γνωστούς και άγνωστους λόγους.

Πέραν των ανωτέρω, εσείς και οι υψηλοί προσκεκλημένοι σας θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις αιτίες που ο Δίας του Λασιθίου, επωνομάστηκε Θεός της φιλοξενίας (ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ).

Με εξαιρετική τιμή,
Γιώργος Μηλιαράς
Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook