Θύματα της γραφειοκρατίας και του….\”Καλλικράτη\”  έπεσαν σπουδαστές της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη του δήμου Πλατανιά, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση, ως μάγειροι, στον Ναύσταθμο Κρήτης. 
Προκειμένου να εγκριθεί η εν λόγω εκπαίδευση ο ΟΑΕΔ ζήτησε από τους σπουδαστές να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις αλλά να έχουν και ένα πιστοποιητικό της πρωτοβάθμιας υγειονονομικής επιτροπής της Διεύθυνσης Υγείας Χανίων.
 Οι σπουδαστές συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα υπέβαλλαν στην Διεύθυνση Υγείας. Όμως δεν μπορούσαν να πάρουν το πιστοποιητικό καθώς είχε λήξει η θητεία της πρωτοβάθμιας επιτροπής και δεν είχε διοριστεί νέα λόγω και της γενικώτερης αναστάτωσης που προκλήθηκε απο τις αρχές του χρόνου με την διοικητική μεταρρύθμιση. 
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν απο μια εβδομάδα) κ. Δημήτρη Νικολακάκη \”όντως υπήρξε πρόβλημα όσον αφορά στην σύσταση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Πρόβλημα το οποίο λύθηκε σήμερα (σ.σ. Δευτέρα 24/1). Η συγκρότηση της επιτροπής γίνεται απο τον Γ.Γ. της περιφέρειας Κρήτης και νήσων Αθανάσιο Καρούντζο, ο οποίος ήδη έχει λάβει την σχετική εισήγηση απο την Π.Ε. Χανίων. Πιστεύω ότι σε ελάχιστες μέρες η επιτροπή θα ξεκινήσει να λειτουργεί\”.
Να σημειωθεί πως η Διεύθυνση Υγείας έδινε βεβαίωση και αριθμό πρωτοκόλλου στους σπουδαστές προκειμένου να εγκριθεί εγκαίρως η συμμετοχή τους στην πρακτική εκπαίδευση, όμως ο ΟΑΕΔ αρνείτο να δώσει την έγκριση χωρίς και το πιστοποιητικό της πρωτοβάθμιας επιτροπής, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook