Το βραζιλιάνικο τμήμα των Anonymous «επιτέθηκε» το βράδυ της Παρασκευής στον επίσημο ιστότοπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, οι Anonymous έκαναν πράξη τις απειλές τους, που είχαν ως αποτέλεσμα το κατέβασμα του τοπικού σάιτ για αρκετές ώρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι Βραζιλιάνοι χάκερ, μέλη των Anonymous, εντάσσουν την επίθεσή τους στην παγκόσμια επιχείρηση γνωστή ως Operation Hacking Cup ή #OpHackingCup και σκοπός τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εξαθλίωσης και διαφθοράς που επικρατούν στη χώρα, καθώς και για την αστυνομική βία.

Επίσης, η ομάδα χακτιβιστών, υποστηρίζει ότι από την αρχή της διοργάνωσης, έχουν χτυπήσει πάνω από 100 σάιτ, μεταξύ των οποίων αυτά των μυστικών υπηρεσιών της Βραζιλίας, της βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, της Στρατιωτικής Αστυνομίας του Sao Paulo και του επίσημου σπόνσορα του Μουντιάλ, Hyundai.

Τέλος, η μέθοδος κυβερνοεπίθεσης, γνωστή και ως επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (Denial-of-service attack, DoS attack) που χρησιμοποίησαν οι χάκερς, δεν εξέπληξε τις αρχές, αφού είναι η ευκολότερη μέθοδος για να ρίξει κανείς, προσωρινά, οποιοδήποτε σάιτ.

neolaia.gr