Το απόγευμα της Πέμπτης 26ης Ιουνίου 2014, περνώντας από την πλευρά του ξενοδοχείου ΜΕΓΑΡΟΝ και την ενετική πύλη , είδα την βρωμιά εκείνου του σημείου , να αποθανατίζουν ένα γκρούπ Ιαπώνων τουριστών.

Αυτά που έβλεπα , αλλά περισσότερο η αδιαφορία, αποτέλεσαν την αιτία δημοσιοποίησης
με επιστολή μου, μαζί με φωτογραφικό υλικό που φιλοξενήθηκε στο Flashnews.gr(δείτε εδώ).

\"\"

Το απόγευμα της Τρίτης 1.7.2014, δέχθηκα την επικοινωνία του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗ κου Μπρά Ιωάννη, ο οποίος και με ενημέρωσε ότι θα γίνει καθαρισμός του σημείου.

\"\"

Την Τετάρτη 2.7.2014, γύρω στις 12 το μεσημέρι , ο κος Μπράς, μου έστειλε στο email μου φωτογραφίες με συνεργείο του ΟΛΗ να καθαρίζει τον συγκεκριμένο χώρο.

\"\"

\"\"

Περνώντας από το σημείο το απόγευμα, είδα έναν χώρο πραγματικά καθαρό σε σχέση με την κατάσταση που βρισκόταν πριν μια εβδομάδα.

\"\"

Παρά το ότι το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται εκτός της χερσαίας ζώνης του λιμένος και των αρμοδιοτήτων του ΟΛΗ, αξίζει ένα ευχαριστώ στον κο Μπρά και στους εργαζόμενους για την άμεση αντίδραση που επέδειξαν για τον καθαρισμό του χώρου , από σκουπίδια, αγριόχορτα, παλέτες, σκουριασμένα μεταλλικά πλέγματα & καρφιά, που είχαν παρατηθεί εκεί προφανώς από τον εργολάβο που εκτελούσε εργασίες διαμόρφωσης της ενετικής πύλης.

\"\"

Από όσο ξέρω δεν είναι η πρώτη φορά που διοίκηση του ΟΛΗ επιδεικνύει ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα. Όμως είναι η πρώτη φορά που εγώ προσωπικά είδα την ευθύνη να αποτυπώνεται με ενημέρωση μου απο έναν άνθρωπο που έχει επιλεγεί να διοικεί έναν οργανισμό μακρυά απο όρους και κριτήρια ενός κρατικοπαρεμβατικού συστήματος.

\"\"

Αυτός ο χώρος όμως πρέπει να διατηρηθεί καθαρός , με ευθύνη πολλών, του Δήμου, των ΚΤΕΛ, της ιδιωτικής ξενοδοχειακής πρωτοβουλίας.

\"\"

Εύχομαι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι να κινηθούν προς τον εργολάβο για την απομάκρυνση ξύλων κλπ υλικών που βρίσκονται παρατημένα μπροστά στην ενετική πύλη. Προλαβαίνουν να αντιδράσουν, η θητεία τους λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ηράκλειο, 3.7.2014
Γιώργος Ζερβάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook