Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες 9 Ιουλίου η συνεκπαίδευση εν πλω, μεταξύ μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και του Ισραηλινού Ναυτικού, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας. 
Από ελληνικής πλευράς στη συνεκπαίδευση αυτή συμμετείχαν η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» (F-452) με το οργανικό της ελικόπτερο S-70B-6 “Aegean Hawk”, καθώς και οι πυραυλάκατοι «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» (Ρ-21) και «ΛΑΣΚΟΣ» (Ρ-20), ενώ από πλευράς των Ισραηλινών Ναυτικών Δυνάμεων, όπως είναι η επίσημη ονομασία του Ισραηλινού ΠΝ, οι πυραυλάκατοι INS SUFA και INS KIDON, αμφότερες κλάσεως “Sa’ar 4.5”. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα πλοία των Ισραηλινών Ναυτικών Δυνάμεων, που συμμετείχαν στην εν λόγω συνεκπαίδευση, είχαν παραμείνει από 7 έως 8 Ιουλίου 2014 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, και ενώ στην Αθήνα βρισκόταν και ο Αρχηγός των Ι.Ν.Δ. Αντιναύαρχος Ram Rotberg, όπου τα πληρώματα τους εκπαιδεύτηκαν από αρμόδια στελέχη του ΠΝ σε αντικείμενα ελέγχου βλαβών (Ε/Β) στον προσομοιωτή της Σχολής Ε/Β του ΚΕΠΑΛ.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook