Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι θεωρείται πως έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότεροι από 80 έχουν τραυματιστεί, ενώ περίπου 20 υπολογίζεται πως είναι εγκλωβισμένοι στα βαγόνια του Μετρό της Μόσχας, από τον εκτροχιασμό συρμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στη Μόσχα, «Περίπου στις 8.39 π.μ. (τοπική ώρα) σε σημείο μεταξύ των σταθμών Park Pobedy (Το Πάρκο της Νίκης) και Slavyansky Bulvar σημειώθηκε μία απότομη επιβράδυνση μιας αμαξοστοιχίας».

\"\"

Ωστόσο, οι εικόνες και οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είναι σαφείς πως πρόκειται για εκτροχιασμό συρμού. Όπως δήλωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο ITAR-TASS, έχουν εκτροχιαστεί τρία βαγόνια, τα οποία ωστόσο δεν αναποδογύρισαν.

\"\"

\"\"

Στο σημείο έχουν σπεύσει 66 ασθενοφόρα κι ένα ελικόπτερο των νοσοκομειακών υπηρεσιών της Ρωσίας για γρηγορότερη μεταφορά των βαριά τραυματισμένων.

\"\"

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το Russia Today, από τον σταθμό Park Pobedy έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 200 επιβάτες, ενώ από τον Slavyansky Bulvar περίπου 50. Σύμφωνα με το RIA Novosti που επικαλείται αστυνομικές πηγές, παραμένουν εγκλωβισμένα τουλάχιστον 20 άτομα.

«Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν (σοβαρά), εκ των οποίων οι 10 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο» δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στο πρακτορείο RIA Novosti. Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ακόμη τουλάχιστον 50 άτομα έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των τραυματιών σε 80.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook