Η υλοποίηση μιας τολμηρής ιδέας, για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, στην πόλη του Ηράκλειου, στις 30 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2014 και ώρα 7.30.

Θα πραγματοποιηθεί έκθεση παλιού φωτογραφικού και ιστορικού υλικού που αφορά τον έλληνα της διασποράς από πολλές χώρες, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χαβάη κ.λ.π. Πολλές από αυτές ξεπερνούν σε παλαιότητα τον ένα αιώνα!

Η δυναμική της φωτογραφίας, όπως είναι γνωστό, αποτελεί ζωντανό παράθυρο στο παρελθόν και οι αποτυπωμένες εικόνες αναπαράγουν το παρελθόν και επαναδιαπραγματεύονται το παρόν και το μέλλον.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, αποτελούν αποτυπώματα, τεκμήρια της ελληνικότητας και του πολιτισμού που ο καθ’ ένας και όλοι μαζί οι έλληνες της διασποράς διατήρησαν, διέδωσαν και μεταλαμπάδευσαν μέσα από το γίγνεσθαι των εξελίξεων.

Ατσαλάκωτοι άνθρωποι, οντότητες με την πλέον γενικευμένη έννοια, παράγουν πολιτισμό, πέραν του έργου και της προσωπικής τους εξέλιξης, της καθολικής και επιτυχημένης τους πορείας, πολιτισμό που διαδίδουν σε απεριόριστες και απροσδιόριστες διαστάσεις στα πέρατα του κόσμου όπου ζουν και διαπρέπουν.

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων εντάσσεται και μια τιμητική βραδιά, όπουορισμένοι από αυτούς, τα ξεχωριστά αυτά πρότυπα και ταυτόχρονα πρέσβειςτων παραδόσεων, προερχόμενοι από όλα τα μήκη και πλάτη και απ’ όλους τους τομείς, Έλληνες της διασποράς, θα τιμηθούν !

Σύσσωμη η Κρήτη, τοπικοί φορείς, κάτω από την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Συνδέσμου Κρητικών Πολιτιστικών Σωματίων Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Μελλών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου,καθώς και πολλοί άλλοι Δήμοι του νησιού θα τους υποδεχθούν.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τίθεται υπό την αιγίδα και του EURO-AMERICA WOMEN’S COUNCIL.

Θα παραβρίσκονται, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, η AXEPA, το Εθνικό Κογκρέσο του Καναδά, το Λύκειο Ελληνίδων αλλά και εκλεκτά, επίλεκτα μέλη της Ελληνικής κοινωνίας, χορευτικά και καλλιτεχνικά συγκροτήματα, ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν η γνωστοί ηθοποιοί Μαρία Τζομπανάκη και Στράτος Τζόρτζογλου.

Οι διοργανωτές ςλπίζουν το γεγονός αυτό να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να λαμβάνει χώρα σε διαφορετικά μέρη της χώρας μας.

Επίσης πολύ σημαντικό, η έκθεση θα βρεθεί σε πολλά μέρη τόσο της Ελλάδας όσο και Αμερική, Καναδά, Αυστραλία N. Zηλανδία κ.λ.π.

Η έκθεση του φωτογραφικού υλικού, περίπου 600-700 φωτογραφίες σε πάνελ διαστάσεων 1.20 χ 2.00 μέτρα, όπως και η εκδήλωση, θα γίνει στην «Πύλη Παντοκράτορα» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το πλούσιο αρχειακό, φωτογραφικό και ιστορικό υλικό προέρχονται από την προσωπική Συλλογή της κ. Μαίρης Ρυσσάκη, καθηγήτριας-δημοσιογράφου, καθώς και η διοργάνωση της έκθεσης και των εκδηλώσεων.

Συνδιοργανωτές, Δήμος Ηρακλείου και Σύνδεσμος Μελλών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook