Την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας πραγματοποίησε, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, γυναίκα – καμικάζι, που πιθανότατα μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε χειραποσκευή, με την οποία μπήκε στον χώρο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ένας από τους μάρτυρες, που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, δήλωσε ότι είδε να εκρήγνυται η αποσκευή γυναίκας, η οποία ήταν ντυμένη στα μαύρα και είχε καλυμμένο το πρόσωπο με κάτι που έμοιαζε με φερετζέ.

\”Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν πιθανότατα πάνω στο κορμί της κοπέλας, αλλά σε τσάντα ή βαλίτσα, η οποία τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν δίπλα της\”, ανέφερε ο εκπρόσωπος των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα, άλλη πηγή του Ιντερφάξ μετέδωσε ότι βρέθηκε ακρωτηριασμένο κεφάλι \”άνδρα με αραβικά χαρακτηριστικά ηλικίας περίπου 30-35 ετών, ο οποίος εκτιμάται ότι ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό\”.

Η επόμενη μέρα

Αυστηρότερα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας και από το πρωί η κατάσταση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται.

Άνδρες της αστυνομίας ελέγχουν τις αποσκευές επιβατών και όσων τους υποδέχονται, περνώντας τις από τις ειδικές συσκευές \”ακτινογράφησης\” και ανιχνευτές μετάλλων, σε κάθε είσοδο του κτηρίου.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου καλούν τους επιβάτες να ενημερώνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας για κάθε εγκαταλελειμμένη αποσκευή.

Αποκλεισμένη παραμένει η αίθουσα όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ωστόσο το υπόλοιπο αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και οι πτήσεις πραγματοποιούνται με μικρές μόνο καθυστερήσεις.

Τα περισσότερα οχήματα και συνεργεία διασωστών και υπηρεσιών πρώτων βοηθειών έχουν απομακρυνθεί.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook