Πυρετωδώς εργάζονταν τις προηγούμενες ημέρες τα μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας προκειμένου να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατόν τις ζημιές που υπήρχαν στο οδικό δίκτυο που οδηγεί προς την Ιερά Μονή Κουδουμά και τον οικισμό του Άι Γιάννη στα Καπετανιανά.

Σε μήκος 22 περίπου χιλιομέτρων χωματόδρομου, έγιναν επιστρώσεις με χαλέπα, δημιουργήθηκαν κανάλια διαφυγής των όμβριων υδάτων και πραγματοποιήθηκε καθαρισμός προκειμένου ο δρόμος να ξαναγίνει προσβάσιμος για κάθε είδους όχημα, επιβατικό ή αγροτικό.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης έκανε γνωστό πως θα ζητήσει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να εκπονήσει το επόμενο διάστημα μια μελέτη που θα αφορά την ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου, ελπίζοντας να μπορέσει να την εντάξει σύντομα σε κάποιο πρόγραμμα.

Την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Γόρτυνας στο αίτημα αποκατάστασης του οδικού δικτύου που οδηγεί στον Άι Γιάννη, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, Μιχάλης Καρτσωνάκης, ευχαριστώντας εκ μέρους των κατοίκων του οικισμού την δημοτική αρχή για το χωρίς χρονοτριβή ενδιαφέρον που επέδειξε, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε καταγραφεί.

Η κατάσταση του δρόμου ήταν απελπιστική και μόνο αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ μπορούσαν να περάσουν. Ενημερώσαμε το Δήμαρχο, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμά μας και γι’ αυτό θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε ειλικρινά.

Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε τα συνεργεία του Δήμου μας για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν. Βέβαια ευχή όλων όσων ζούμε στην περιοχή, είναι να ασφαλτοστρωθεί κάποια στιγμή ο δρόμος ώστε να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τα προβλήματα που δημιουργούνται.” ήταν τα λόγια του κ. Καρτσωνάκη.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Κουδουμά, πατήρ Μακάριου, ο οποίος κι αυτός με την σειρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αλλά και για την συνεργασία που οικοδομήθηκε με την δημοτική αρχή. “Μπορώ να πω πως η ανταπόκριση του Δήμου Γόρτυνας ήταν άμεση και το πρόβλημα λύθηκε γρήγορα χωρίς να περιμένουμε το μέσον του καλοκαιριού, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια όταν τον δρόμο αυτόν τον καθάριζε η Νομαρχία.

Είναι σημαντικό να μπορούν οι πιστοί να έρχονται άνετα στην Ιερά Μονή, χωρίς να φοβούνται μήπως καταστρέψουν τα αυτοκίνητά τους.” σχολίασε από την πλευρά του ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουδουμά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook