Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ινδίας για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε μη νόμιμη 26χρονη αλλοδαπή υπήκοο Αφγανιστάν και των δύο ανήλικων τέκνων της και για πλαστογραφία. Επιπλέον συνελήφθη και η 26χρονη για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, ο 34χρονος συνόδευε την 26χρονη και τα δύο ανήλικα τέκνα της στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου (προσποιούμενος ότι είναι οικογένεια του), κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, Αρχών Ινδίας και Αρχών Γερμανίας, προκειμένου να αναχωρήσουν για Φρανκφούρτη Γερμανίας.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε, το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 34χρονος, θα διευκόλυνε την έξοδο της 26χρονης και των ανήλικων τέκνων της από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 34χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.