Δώδεκα γυναίκες αποφάσισαν να ποζάρουν γυμνές για ένα ημερολόγιο.

Μέχρι εδώ πρόκειται για μια συνηθισμένη είδηση μόνο που τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν μια ιδαιτερότητα: είναι όλα φαλακρά.

Οι δώδεκα γυναίκες που αποφάσισαν να πρωταγωνιστήσουν στο ημερολόγιο του 2015 της PrettyBald πάσχουν από αλωπεκία και προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για το βρετανικό ίδρυμα κατά της πάθησης αυτής.

Στόχος των γυναικών αυτών είναι να δείξουν ότι οι φαλακρές παραμένουν όμορφες.«Η ενημέρωση είναι πολύ σημαντική και έτσι σε μια στιγμή τρέλλας σκέφτηκα ένα απόγευμα: γιατί να μην πετάξουμε τα ρούχα μας και να κάνουμε γνωστή την κατάστασή μας δήλωσε η εκ των διοργανωτών Βικτόρια που υποφέρει από αλωπεκία τα τελευταία τρια χρόνια.

«Υπάρχουν πολλά γυμνά ημερολόγια αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιο μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι τόσο προκλητικό όσο το δικό μας. Πολλές από αυτές τις γυναίκες εμφανίζονται για πρώτη φορά δημόσια χωρίς μαλλιά και είναι έτοιμες να μοιραστούν την κατάστασή τους με όλο τον κόσμο» συμπληρώνει.Το ημερολόγιο κοστολογείται 10 βρετανικές λίρες και πωλείται διαδικτυακά από την ιστοσελίδα της PrettyBald.

protothema.gr