Πόλεμος ενόψει των νέων προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ με τις καταγγελίες να πέφτουν βροχή και έναν φάκελο να φτάνει στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου. Ο φάκελος περιλαμβάνει καταγγελίες για παρατυπίες στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων.

Ο φάκελος συμπεριλαμβάνει παραβιάσεις των όρων της προκήρυξης , φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμούς «κατά το δοκούν». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται ότι έχει προκύψει η επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών . Σύμφωνα με τις καταγγελίες φαίνεται ότι έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό άνθρωποι από το παράθυρο, γεγονός που προκαλεί υπόνοιες για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Στο φάκελο υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλόμενη ανάμειξη του πρόεδρου και διεθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντώνη Μακρυδημήτρη , στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες( Ελευθεροτυπία, 28.08.14) ο κ. Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ «Εργο Πολιτών» και το όνομά του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο».

Οι εν λόγω καταγγελίες θα μπουν στο φάκελο που ήδη ερευνάται από τον 4ο πταισματοδίκη ο οποίος συλλέγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαξεβάνη. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επίμαχου διαγωνισμού.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook