Κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας θα βρεθεί την Παρασκευή στο Δήμο Μαλεβιζίου στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος για τη συμμετοχή σχετικά με την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκερογλου η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκινάει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, στόχος είναι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και εφόσον η πιλοτική εφαρμογή του στεφθεί με επιτυχία, το πρόγραμμα να επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, στηρίζοντας όλους τους ενδιαφερόμενους.

Αρχικά με την πιλοτική εφαρμογή του, το κονδύλι υπολογίζεται να φτάσει τα 30 εκ. ευρώ, ενώ σε πλήρη εφαρμογή του το πρόγραμμα αναμένεται να φτάνει τα 800 εκ. ευρώ με 1 δις ευρώ, στηρίζοντας περίπου 700.000 άτομα

Σημειώνεται ότι οι 13 δήμοι που επιλέχθηκαν είναι οι: Μαλεβιζίου, Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σύρου και Σάμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook