Την υπογραφή συμφωνίας με τη Βενεζουέλα στον τομέα της ενέργειας επιδιώκει η Τουρκία, με αντάλλαγμα την κατασκευή κατοικιών στη λατινοαμερικανική χώρα.

 Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τη Δευτέρα το βράδυ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Όπως είπε, η τουρκική εταιρεία “ΤΟΚΙ” μπορεί να αναλάβει την κατασκευή των 2 εκατομμυρίων νέων κατοικιών που έχει ανάγκη η Βενεζουέλα, εξαιτίας των χιλιάδων αστέγων που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

 Η Τουρκία, από την πλευρά της, ενδιαφέρεται για την εισαγωγή πετρελαιοειδών από τη Βενεζουέλα, καθώς σκοπεύει να δημιουργήσει απόθεμα πετρελαίου, δυναμικότητας ενός εκατομμυρίου βαρελιών. 

 Η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, στο Καράκας, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

 Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Τουρκία τον Απρίλιο και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Καράκας τον επόμενο μήνα για τη διεξαγωγή ευρύτερων συνομιλιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook