​Άγριες διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει η δικαστική διαμάχη της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου!

Ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 κατέθεσε νέα αγωγή εναντίον της παρουσιάστριας, σύμφωνα με την οποία της ζητά την πώληση της βίλας στα Μελίσσια (όπου μένει τώρα η Ελένη με τα τρία τους παιδιά) με πλειστηριασμό διεκδικώντας το 25% της αγοραστικής του αξίας, όσο δηλαδή και το μερίδιο που του αναλογεί!

Η δικαστική αντιπαράθεση των δυο πρώην συζύγων έχει ξεκινήσει από το 2013 κι ενώ είχε προηγηθεί η έκδοση του συναινετικού διαζυγίου τους δυο χρόνια πριν.

Τώρα όμως το χάσμα μεταξύ τους μοιάζει αγεφύρωτο, μιας και ο μεν Λάτσιος φέρεται να ζητά πιο πολλά λεφτά απ’ ότι θεωρεί δίκαιο η άλλη πλευρά και η δε Μενεγάκη φέρεται να έχει δώσει ήδη πολλά.

«Είναι προφανής η πρόθεσή του να μου προκαλέσει οικονομική βλάβη, χωρίς να έχει προς τούτο κανένα δικαίωμα. Όταν συμφωνήσαμε να εκδώσουμε το 2010 συναινετικό διαζύγιο, δεν ήγειρε καμία αξίωση για συμβολή του σε αποκτήματα. Τότε δεν θεωρούσε ότι είχε τέτοια αξίωση» ανέφερε πριν από έναν χρόνο η Ελένη Μενεγάκη σε αγωγή-απάντησή της προς την αγωγή του Γιάννη Λάτσιου, όπου της ζητούσε 1.600.000 ευρώ!

Τώρα εκείνος φαίνεται πως διεκδικεί και το σπίτι στα Μελίσσια, το οποίο είχε αποκτηθεί κατά τη διάρκεια του γάμου του με την παρουσιάστρια.

Η βίλα (1.000 τ.μ.) είναι ουσιαστικά ένα ενιαίο συγκρότημα δυο κατοικιών σε οικόπεδο έκτασης 2.500 τ.μ. και την απέκτησε το ζεύγος το 2004. Εξ αδιαιρέτου το ποσοστό 75% ανήκει στην Ελένη Μενεγάκη και το 25% στον Γιάννη Λάτσιο!

Ήδη από την 1η Φεβρουαρίου του 2010 οπότε και ο Γιάννης Λάτσιος αποχώρησε από το σπίτι όπως αναφέρει στην αγωγή που θα συζητηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, «η σύζυγός μου νέμεται και κατέχει και το δικό μου ποσοστό συγκυριότητας επί των κάτωθι περιγραφομένων ακινήτων έναντι μηδενός ανταλλάγματος, ενώ δεν αποδέχεται την εξώδικη λύση της μεταξύ ημών κοινωνίας παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου».

Ως «περιγραφόμενα ακίνητα» ο Γιάννης Λάτσιος αναφέρεται ουσιαστικά σε δυο ενοποιημένα κτίσματα-κατοικίες, μια μεζονέτα και ένα ισόγειο, ενώ κάνει λεπτομερή και τοπογραφική ανάλυση τόσο του οικοπέδου και των εσωτερικών του κτισμάτων όσο και του περιβάλλοντος χώρου (πισίνα, γκαράζ, εξώστες, κήποι κ.τ.λ.).

Η μεζονέτα περιλαμβάνει υπόγειο 208 τ.μ. (6 αποθήκες κλιμακοστάσιο, 2 χώροι στάθμευσης), ισόγειο 270 τ.μ. (καθιστικό, τραπεζαρία, καθημερινό δωμάτιο, γραφείο, αποθήκη, W.C., κουζίνα, εξώστες, εσωτερικό κλιμακοστάσιο) και 1ον όροφο 208 τ.μ. (5 υπνοδωμάτια, 3 λουτρά, γκαρνταρόμπα, αποθήκη, διάδρομος, εσωτερικό κλιμακοστάσιο, φωταγωγός, υπαίθριος χώρος, εξώστες) και αναφέρεται στην αγωγή ως ΚΤΙΡΙΟ 7, ενώ το δεύτερο ακίνητο εντός του οικοπέδου σε τμήμα 313,50 τ.μ. είναι μια αυτοτελής και ανεξάρτητη κάθετη ιδιοκτησία και περιλαμβάνει ένα δωμάτιο, κουζίνα-καθιστικό, ημιυπαίθριο χώρο, πισίνα, αποδυτήρια και λουτρό, συνολικής επιφάνειας 115,40 τ.μ. και αναφέρεται ως ΚΤΙΡΙΟ 8.

Όσο για την αξία του ακινήτου, ο Γιάννης Λάτσιος λέει στην αγωγή του: «Το ανωτέρω ακίνητο είναι ενιαίο και λειτουργικά συνδεδεμένο ακίνητο στα Μελίσσια Αττικής (ΚΤΙΡΙΟ 7 και 8 δικαίωμα περαιτέρω ανοικοδόμησης και πρόσθετου ισογείου κτίσματος), το οποίο έχει συνολική αντικειμενική αξία τουλάχιστον 1.123.684,50 ευρώ και πραγματική (εμπορική) αξία τουλάχιστον 2.490.000 ευρώ».

Η εκδοχή της Ελένης Μενεγάκη

Σύμφωνα με την δική της εκδοχή τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα. Η ίδια φέρεται να έχει πολλά παράπονα από την πατρική παρουσία του αφού όπως ισχυρίζεται δεν τα βλέπει καν τις ημέρες που βάσει νόμου δικαιούται, ούτε επίσης εξαντλεί το χρονικό όριο των διακοπών μαζί τους, παρά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να τα ζητά για ένα μήνα φέτος το καλοκαίρι.

Μάλιστα σύμφωνα με την παρουσιάστρια φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά βρέθηκαν μαζί του μόλις μια εβδομάδα!

Για τις οικονομικές τους διαφορές η πλευρά της Μενεγάκη φαίνεται πως ισχυρίζεται άλλα: μεγάλο βάρος των κοινών τους εξόδων βάραινε και την ίδια ενώ είχε βρει άδεια την κοινή τους θυρίδα με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Επιπροσθέτως λέει ότι ο Λάτσιος έχει ήδη εισπράξει από την ίδια το ποσό των 350.000 ευρώ σύνολο δηλαδή 950.000 ευρώ!

Σε ότι αφορά επίσης τον ισχυρισμό του Λάτσιου ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις του δεν κατάφερε να βρει εξωδικαστική λύση στο θέμα της χρηματικής του αποζημίωσης, η πλευρά της Μενεγάκη ισχυρίζεται ότι, εκτός του ήδη δοθέντος ποσού, ο Λάτσιος ζητούσε άλλα 800.000 ευρώ προκειμένου να υποχωρήσει στο θέμα της πώλησης του σπιτιού στα Μελίσσια! Ποσό που κρίθηκε εξωφρενικό από την ίδια ενώ του αντιπρότεινε να παραιτηθεί του δικαιώματος της διατροφής των 3.000 ευρώ μηνιαίως που δίνει ο Λάτσιος για τα παιδιά!

Ακόμα φέρεται πως η Ελένη Μενεγάκη του πρότεινε να γράψουν το σπίτι στα τρία τους παιδιά, ώστε να μην αλλάξουν περιβάλλον. Εκείνος όμως το αρνήθηκε και της ζήτησε τον πλειστηριασμό του σπιτιού για να πάρει τα χρήματα. Η απάντηση θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου!

Πηγή : Πρώτο Θέμα